Trenger flere natteravner

Hver fredag klokka 22 rusler det en liten gjeng i refleksvest ut fra Frivilligsentralen. Natteravnene går gatelangs på fredagskveldene for å gjøre kvelden littegranne tryggere for ungdommene våre. Men det trengs flere.

Det er ikke bare bare å organisere frivilligarbeid. Wenche Erichsen på Frivilligsentralen har en lang liste med natteravner hun kan ringe inn til tjeneste, men hun kunne trengt flere. Mange flere.

-Vi skal alltid være tre stykker som går i hver gruppe, forteller Wenche, og det er av sikkerhetshensyn. Natteravnene skal føle seg trygge. Vi har en del frivillige på listene, men vi får allikevel ikke fylt opp vaktene våre. Vi trenger å være mange på listene, for det blir plutselig frafall på grunn av sykdom og lignende.

Natteravnene får en såkalt vandringsinstruks. Natteravnkonseptet er et nasjonalt prosjekt, og instruksene er de samme over hele landet. I tillegg til at man skal forholde seg til en instruks kommer politiet på et formøte før natteravnene rusler ut i fredagskvelden. De kan fortelle om aktuelle problemstillinger natteravnene kan treffe på, eller om spesielle tips de har fått.

-Vi er glade for at politiet prioriterer å komme til formøtene på frivilligsentralen hver fredag kveld før natteravnene starter kveldens ravnerunder, sier Wenche. Det er en nyttig utveksling av informasjon og en fin støtte når vi går gjennom vandringsinstruksen. Det er alltid en leder tilstede på frivilligsentralen i tidsrommet natteravnene er ute, en baseleder som organiserer, holder kontakten med natteravnene og har huset åpent når det måtte være behov for det. Baselederen er også kontaktpersonen politiet kan kontakte hvis de ønsker å gi viktig informasjon til natteravnene som er ute.
Linn Elisabeth Rokke Andersen er en av baselederne for natteravnene i Halden. Linn er også leder for ungdomshuset Domino.

Det hender at natteravnene er en god skulder å gråte på også, og kanskje er de en reddende havn for en ung person som opplever at ting har gått i krøll.

-Vi treffer jo ofte ungdom som har fått i seg litt for mye øl, forteller Wenche, kanskje har de mista både mobiltelefonen, kjæresten og fotfestet. Da får de bli med oss hit på huset og varma seg litt, så finner vi noen å ringe til. Her en helg var det en ung person fra en annen østfoldby som ble med natteravnene hit til huset og fikk litt trøst og hjelp. Natteravnene skal bry seg om folk der ute.

Natteravnene skal ikke gå inn i konflikter som oppstår, kommer de borti noe sånt skal de ringe til politiet.

Kunne du tenke deg å være natteravn i Halden? Ta kontakt med Frivilligsentralen da vel, og meld deg. Du trenger jo ikke å gå hver fredag!

-Folk kan gå én gang i året, foreslår Wenche, hvis de ønsker det!

Kommentarer

kommentarer