Travelt på Christers lunsjutsalg!

Christer Bjørnstads nye lunsj-sjappe i Dyrendalsveien ble godt besøkt første åpningsdag, mange haldensere ville ha Halden cheese steak, baguetter og Poké Bowl til mandagslunsj i dag.

Det sludder tett, og slapset ligger tjukt i Dyrendalsveien. Det har imidlertid ikke stoppet kundene fra å strømme inn døra til Christer Bjørnstads nyåpnede lunsjsjappe i dag, snarere tvert i mot. Christer har hatt en jevn strøm av lunsjkunder på første åpningsdag.

– Det har vært utrolig bra i dag, forteller Christer. Det sto folk og venta utenfor her allerede noen minutter før vi åpna, og siden har det strømma på frem til vi stengte klokka ett.

Christer og lunsjteamet hans var forberedt på stor pågang i dag. Lunsjsjappa har fått stor oppmerksomhet i forkant av åpningen, både i avisa og på sosiale medier.

Kundene har kjøpt både baguetter, Cheese steak og Poké Bowl på første åpningsdag.

Hvem har vært her og handla i dag?

– Alle slags folk. Alt fra håndverkere som har kjøpt cheese steak til folk som har bytta ut den vanlige lunsj-salaten med Poké Bowl. Vi har maks to i butikken samtidig, så det har jo til og med vært kø utenfor her i dag.

Er det noen der ute  som lurer på hva Poké Bowl er kanskje? Det er jo ikke alle som har handlet mat fra food truck i Oslo heller.

– Poké Bowl er en sushi-inspirert rett, forteller Christer. Det er egentlig surferne på Hawaii som fant opp denne retten, den er nemlig veldig lett å ha med seg på stranda. Den består av mye av det du vanligvis finner i sushi-retter; litt fisk og ris, soyasaus, koriander og wasabi. I tillegg er det salat og litt grønnsaker og frukt, jeg har lagt oppi noen strimla sukkererter, litt avokado og mango og sylta rødløk. Vi kommer til å lage flere ulike typer Poké Bowls her fremover. I dag har jeg brukt laks og reker, men fremover blir det både kveite og tunfisk. Vi lager også en vegansk versjon, for dem som vil ha det.

Sånn ser Christers Poké Bowl ut denne uka:

Poké Bowl! Med laks fra landbasert oppdrettsanlegg i Fredrikstad og håndpillede reker – naturligvis. Foto: Bjørnstad Catering.

Det har gått mange Halden cheese steak-baguetter i sjappa til Christer i dag også.

– Den har vært populær i dag! Vi kommer til å variere menyen fremover, og prøve litt ulike baguetter og Poké Bowls. Det blir litt food truck-aktig – ja, bare uten trucken da. Vi har også mange baguetter på menyen, og her lager vi det meste sjøl. På roastbiffbaguetten er det hjemmelaga potetsalat for eksempel, og roastbiffen er så klart stekt på kjøkkenet her.

Halden cheese steak! Foto: Bjørnstad Catering.

På forsidebildet ses Christer, flankert av Håvard Olsen Ingerø til venstre og Jan Sögaard Hansen til høyre.

Kommentarer

kommentarer