Travel konserthelg på Siste Reis

Denne helgen blir det konserter av høy kvalitet både fredag og lørdag på Siste Reis.

Først, på lørdag, er det Wet Dreams som står på plakaten. Bandet består, blant annet, av haldenserne Eimund Aadahl og Richard Ottosson, på henholdsvis trommer og bass, og Sebastian Ulstad Olsen på vokal. Sammen med Death By Unga Bunga, der Ulstad Olsen også er vokalist, har Wet Dreams nylig vært i Austin, Texas og deltatt på verdens største musikkarrangement, South By South west.

Med seg til Halden har de også sin splitter nye, og godt mottatte, nye skive Melt Your Face Here. Med sin fengende form for punk og garagerock er de klare til å rocke fletta av tilhørerne i stua på Reis. Og da er festen bare såvidt i gang!

Ved sitt forrige besøk i skandinavia fikk Rod Melancon seg et par overraskelser. Den varme mottagelsen var én overraskelse. Det kalde været en annen. Dette kalde været påførte han en forkjølelse, som gjorde at han så seg nødt til å avlyse det som skulle vært hans første konsert i Halden. Denne gangen, forhåpentligvis i betydelig varmere vær, er han klar for å gjøre sin eneste konsert i Norge på denne turnéen, i stua på Siste Reis i Halden.

På sitt 4. album ”Pinkville” tar Rod Melancon med oss på en reise til ett Louisiana som vi sjelden møter. Visst er det vakkert, musikken og kulturen er fantastisk. Men her finnes også fattigdom, vold og våpen i overflod. Rod forteller usminket om mennesker han har møtt i oppveksten, der familien levde av å fiske kreps i Wright.

Tekstene er mørke og rett frem, men aldri moraliserende. Han skriver i en tradisjon vi forbinder med forfattere som Cormac McCarthy og Larry Brown. Musikken matcher tekstene på en organsik måte, et slags nåtids swamp-rock med inspirasjon fra like mye Freddy Fender som Tom Petty. Like mye Tony Joe White som Bruce Springsteen.Det er med andre ord mye å glede seg til på Siste Reis denne helgen.

Konsertstart begge dager er kl 20.00

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer