Travel høst for Veslefrikk

Det øves i Veslefrikks lokaler oppe på festningen om dagen. Tre forestillinger skal stables på beina på senhøsten: Pippi Langstrømpe, Reisen til julestjernen og Skrekk og gru på festningen.

KanDusi tar seg en tur på en Veslefrikkøving oppe på festningen for å se hvordan de ligger an til høstens kommende forestillinger. Herunder ligger to ganske store produksjoner, og en av dem er et helt nytt prosjekt for Veslefrikk. Den 26. november skal nemlig Veslefrikk sette opp Reisen til julestjernen i Brygga kultursal.

-Vi gleder oss veldig til å sette opp Reisen til julestjernen, forteller teatersjefen sjøl, Monia Berger. Vi har aldri satt opp den før, og den er jo kjempefin. Men det er en stor produksjon, med mye dans og mange forskjellige bilder. Det er også mange replikker, og en litt annen type forestilling enn vi bruker å sette opp. Vi øver seks timer hver uke bare til dette!

Det øves seks timer hver uke til Reisen til Julestjernen på Veslefrikk! Martin, Royale Jonas, Silje, Leah og Nathalie øver inn en scene. 

Monia har hanket inn Tonje Hannestad som koreograf og regiassistent, og Tonje er til god hjelp når Reisen til julestjernen skal øves inn. Det er Veslefrikk-gruppa Masken (13-17 år) som setter opp stykket. Veslefrikk Mini (3-5 år) og Veslefrikk Fantasi (5-7 år) er også med.

Den 10. og 11. november inntar Veslefrikk Fredrikshalds teater med Pippi Langstrømpe. Det er teatergruppa Magi (9-11 år) som skal sette opp Astrid Lindgren-klassikeren.

-Pippi Langstrømpe er også en stor produksjon, men dette er mer sånn vi er vant til å jobbe. Dette er en teaterforestilling med to- tre sanger. Men det er mye logistikk også her, vi har for eksempel fire Pippier! Vi bytter Pippi i hver akt, og så er det to forestillinger. Og så øver vi og forbereder oss til Skrekk og Gru på festningen da, den 27. oktober! Her lager vi en ny rute hvert år, og prøver å gjøre litt ulikt fra år til år.

Monia forbereder to store teaterproduksjoner og én utendørs skrekkvandring denne høsten.

Er du i rute på alt det her?

-Jepp, vi har full kontroll. Vi har jo gjort dette noen år, så vi begynner å bli ganske drevne!

Les mer om Veslefrikks forestillinger her:

Reisen til Julestjernen

Pippi Langstrømpe

Skrekk og gru

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer