Townes Van Zandt på norsk er Zandt Nok

Townes Van Zandt ble født i USA på 40-tallet og blir beskrevet som en artist som skrev gripende, innavendte, hudløse og tidvis dystre sanger. Flere haldensere har latt seg inspirere av amerikaneren og som en følge av det så bandet Zandt Nok dagens lys. Førstkommende fredag spiller de på Bryggerhuset.

Zandt Nok består av Ronald Prang, Jonas Lillevold, Lars Beyer-Olsen, Erik Sørlie, Lars Hurlen og Ketil Liland.
– De fleste av oss har hørt på Townes Van Zandt siden tidlig ungdom og har hatt felles interesser i hans musikk. Musikken har fulgt oss i flere forskjellige band gjennom årene, forteller Ketil Liland.
Townes Van Zandt levde et hardt liv preget av mye rusmisbruk og det svekket naturlig nok helsen hans. Det satte også preg på platene og konsertene gjennom 80- og 90-tallet.
– Musikken hans spenner fra rolig og vakkert til mørkt og trist. Vi ønsker å presentere norskspråklige versjoner av sangene hans som er så tro mot originalen som det er mulig, men med egne musikalske tolkninger og arrangement, sier Liland.
– Musikken er i hovedsak akustisk og har et innslag av singer/songwriter, folk, country og blues.

Liland er ganske sikker på at de er det eneste bandet i hele verden som utelukkende spiller Townes Van Zandt på norsk.
– Vi håper publikum gleder seg til konserten. Vi gleder oss i alle fall til å spille på Bryggerhuset! Og så kan du jo ta med at hvis det er noen fra Fredrikstad som vil høre oss, så kommer vi til Fredrikstad 3.september!

Konserten med Zandt Nok er fredag 2.september kl. 22 på Bryggerhuset.

Artikkelen er betalt av Bryggerhuset.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer