Toril Brekke kommer til Bryggerhuset

Torsdag 12. september kommer Toril Brekke tilbake til Halden og Bryggerhuset for å snakke om sin aller ferskeste bok: Kobrahjerte.

I november for snart to år siden var Toril Brekke i byen for å fortelle om den første boken om Agathe; Alle elsket moren din (2017). Et stappfullt Bryggerhus fikk høre den populære forfatteren fortelle Agathe; en liten jente som vokser opp i etterkrigs-Oslo uten far, og med en svært selvsentrert mor. Nå har oppfølgeren Kobrahjerte endelig kommet.

«Året er 1965. Agathe er 16 år og begynner på musikklinjen på Nissen, men er mest opptatt av å bli voksen fort. Hun vil forstå hvorfor moren fikk et barn hun ikke ønsket seg. Hvorfor kusinen Madeleine er så mismodig, selv om hun er forlovet med den vakre Ahn Jean. Og hvordan det er å være Inger, bestevenninnen som ble utsatt for overgrep da hun var tretten år.

Nøkkelen til kunnskap må ligge i å miste dyden, tror Agathe, og hun leter etter en passende kandidat. Agathe får raskt mer kjærlighetserfaring enn hun hadde tenkt seg. Med nyervervet kunnskap kaster hun seg både inn i Oslos utelivsmiljøer og de store politiske diskusjonene på midten av 1960-tallet. Men får de nye, overveldende erfaringene Agathe til å forstå seg selv, moren og venninnene bedre?»

(Tekst fra forlaget)

Les hva anmelderne har sagt om Kobrahjerte her:

Mari Grydeland, Aftenposten:

«En ektefølt og overbevisende oppvekstroman … Jeg aner en grand finale i bok nummer tre, for Brekke har som vanlig lagt eske inni eske, og disse har jeg lyst til å åpne.»

Marta Norheim, NRK Bok:

«Kobrahjerte’ er eit godt og nyansert portrett av Agathe som ung kvinne. … Skildringa er prega av nitid realisme, og det er positivt meint.»

Førstkommende torsdag kommer Toril Brekke altså hit for å snakke om boken, og det er virkelig verdt turen! I tillegg til å skrive særs flott er Brekke også en muntlig formidler av rang.

Bokbad med Toril Brekke altså dere, på Bryggerhuset torsdag 12. september klokken 20.00.

Billetter finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer