Torgrim Eggen til Vannvogna

Onsdag 22. januar kommer forfatteren Torgrim Eggen til Vannvogna Konsert & Kunsthall for å snakke om sin bok Axel, som kom i høst. Boken tar for seg livet til den grenseoverskridende forfatteren og samfunnsdebattanten Axel Jensen.

AXEL er den første uautoriserte biografien om dette enestående kunstnerlivet. Axel forteller om hvilke ideer og begivenheter som skapte ham, og om Axels eget bidrag til å skape den verdenen vi har rundt oss i dag.

Axel Jensen var den siste av sitt slag. Nei, den eneste.

Axel Jensen (1932-2003) var arvingen til et kjøttimperium som vendte ryggen til pølsene og i stedet ble opprører, eventyrer, sjømann og forfatter. En fluktvei, kalte han det. Han oppfattet seg som en outsider, både i den velstående familien og i skolemiljøet på Oslos vestkant, men han forble også en outsider i det litterære Norge – selv om han regnes som en av etterkrigstidens mest sentrale og nyskapende forfattere.

Jensens liv ble et fantastisk, kaotisk og myteomspunnet eventyr som ofte gikk i ett med hans egne bøker. I livet og som forfatter var han en nomade og en kosmopolitt. «Hjem» var et fremmedord for Axel. Han var rusmisbruker, voldelig, en lystløgner, kronisk upålitelig i pengesaker og fullstendig uegnet som ektemann og far.

Torgrim Eggens Axel mottok strålende kritikker fra anmelderne da den kom i høst:

Dagbladet triller terningkast 5, og skriver: «Det er besettende moro og dypt rystende å lese denne biografien.»

VG gir også terningkast 5, og kaller boka «en god story om et ekstremt liv».

Onsdag kommer altså Torgrim Eggen hit til Halden for å samtale rundt Axel med forfatter Hans Peter Blad på Vannvogna i gågata. Arrangementet starter klokken 19.30.

Billetter finner du her. 

Medlemmer av Litteraturforeningen i Halden er velkommen med samme rabatter på forfattermøter på Vannvogna, som de er vant til fra egne arrangementer.  Velkommen!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer