Tons of Rock flytter til Oslo

Tons of Rock flytter festivalen fra Fredriksten festning til Ekeberg, heter det i en pressemelding fra Tons of Rock i dag:

Tons of Rock har siden oppstarten i 2014 etablert seg som en av Norges største og mest profilerte festivaler og det årlige store treffpunktet for rock og metal-publikummet. Med store internasjonale ikoner og legender som Black Sabbath, Slayer og Ozzy Osbourne har festivalen på Fredriksten Festning i Halden tiltrukket seg publikum fra hele verden. I dag ble det kjent at den populære festivalen flytter til Oslo for å fortsette sine ambisjoner.

– Siden starten i 2014 har vi hatt store ambisjoner og drømmer om å skape en favorittfestival for rock og metal-publikummet. Og det har vi virkelig klart. Festningen i Halden er en unik og fantastisk arena, men oppfyller ikke våre ambisjoner og planer for fremtiden. Nå har vi fått verden til Halden i fem år og ser frem til fortsettelsen og nye eventyr i Oslo sier festivalgründer Svein Bjørge.

Ekeberg – en arena for de store begivenheter

-Vi har sett på Ekeberg i flere år som potensielt fantastisk areal for en festival, sier Bjørge. Sentrumsnært, og allerede tilrettelagt for store publikumsmasser, så har det egentlig overrasket oss at ikke «Oslos tak» har blitt benyttet også til kulturformål.

Nye muligheter på Ekeberg

Bookingsjef ser enorme muligheter med festivalen på Ekeberg:

-Tons of Rock er på 5 år blitt en internasjonal festival som trekker publikum fra hele 31 nasjoner fra hele verden, og vi gleder oss til å vise frem Oslo fra sitt panorama på Ekeberg. Festivalen er i kontinuerlig vekst,  og for å være attraktiv for de  største artistene er dette en naturlig del i utviklingen av festivalen. Vi ønsker å videreformidle den profilen vi har etablert. Tons of Rock skal være stedet der du kan sjekke ut internasjonale giganter side om side med alle de spennende, sære og kreative bandene som vokser frem i rock og metal sjangeren sier Jarle Kvåle, Bookingsjef Tons of Rock

Kulturbyråden i Oslo ønsker velkommen til hovedstaden

-Tons of Rock har på kort tid etablert et veldig proft arrangement med de største internasjonale artistene inne sjangeren, og vi er glade for at de nå velger å flytte til Oslo.

Det er en del av oppdraget som hovedstad å være vertskap for de største arrangementene.

-Vi er veldig spent på å bruke Ekeberg som festivalarena. Vi jobber med å utvikle flere arenaer spredd over Oslo, til små og store arrangementer. Vi tror det er smart å bruke den plassen vi allerede har på en bedre måte. Sier Rina Mariann Hansen, Byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo.

Også Live Nation som i en årrekke har arrangert landets største konserter stemmer i og gleder seg til fortsettelsen med en stor rockefestival i hovedstaden.

-Vi har levert en rekke store artister til Tons of Rock gjennom årene og festivalen har på fem år fått en unik posisjon i sin sjanger. Vi gleder oss stort til fortsettelsen med de mulighetene den nye arenaen gir, sier Martin Nielsen, Live Nation.

Hyller frivillige og lokale bidragsytere i Halden

De 5 årene i Halden har vært et eventyr, og det er med stort vemod vi nå flytter derfra. Det har vært utallige lokale krefter i gang, og mange som har bidratt til å gjøre Tons of Rock til hva det er i dag.

Tidligere i år ble også Tons of Rock kåret til Årets festival 2017. I sterk konkurranse med landets store og små festivaler har Norges ledende rock og metal festival med lokasjon på Fredriksten festning i Halden, blitt hedret med den høyt hengende utmerkelsen av sine arrangørkollegaer.

– Den prisen gikk til alle sammen! Sier Bjørge.

Begrunnelsen er at festivalen har levert et solid produkt siden starten, satset stort med en tydelig identitet og stadig fornyet- og utviklet seg til glede for et voksende publikum.

-Eventyret Tons of Rock har bare så vidt begynt og med ny arena og de mulighetene det gir skal vi kunne fortsette å vokse videre sier Kvåle.

Ekeberg – Oslo 27. – 29. juni 2019

Pressemelding, Tons of Rock

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer