Tommy satser på Risotto

Sjefen på Brød og Vann Tommy Gjersøe utvider konseptet og satser på italiensk mat laget fra bunnen av. I april begynner New York- fødte Patrick Risotto Botlero som kokk  i bakeriet på Torget 5.

Fra New York til Halden
Den engasjerte kokken med det eiendommelige mellomnavnet har en helt annen bakgrunn enn man skulle tro. 
– Jeg var finansmann på Wall Street før jeg utdannet meg til kokk, forteller Risotto når Kandusi møter ham og Tommy Gjersøe på Brød og Vann mandag ettermiddag.

Wall Street ble for tørt og teoretisk for den livsglade amerikaneren, han ønsket seg en mer konkret og håndfast jobb og sa opp jobben som finansmann.
– Jeg valgte å kombinere mine to lidenskaper; reising og matlaging. Dermed flyttet jeg til Stockholm og begynte på Stockholms Hotell- & Restaurangskola. 
Praksisen ble gjennomført i Nord-Italia.

Alle kalte meg Risotto uansett
Etter at Risotto hadde gått ferdig kokkeskolen i Stockholm og fullført praksisen ble det klart hva som var hans største lidenskap, nemlig italiensk mat. 
– Risotto er min favoritt-rett, forteller den engasjerte kokken, og etter at jeg spesialiserte meg på retten begynte vennene mine å kalle meg Risotto. Da var det bare en ting å gjøre; ta kontakt med Skatteverket og gjøre det formelt. Alle kalte meg Risotto uansett.

Risotto kan også alt om retten han har fått navnet sitt fra. Etter utallige opphold i Italia har kokken lært seg alt som er å lære om hvordan man lager risotto. Han oppsøkte kjente italienske kokker for å få grundig opplæring innen den italienske matlagingskunsten.
– Råvarene er utrolig viktige, forteller Risotto, risen må være dyrket og pakket slik som de gjør det i Italia. Ellers blir ikke smaken den samme.

– Er du risotto-ekspert?
– Ja , det kan man trygt si!

20170305_181550

Nye tider på Brød og Vann
Brød og Vann-sjef Tommy Gjersøe har store planer for bakeriet i kjelleren på Torget 5. På sikt blir det både utvidelse av restauranten, flytting av kjøkken og servering i bakgården. 
Til sommeren byr Brød og Vann på både grilling og underholdning i bakgården, hele plassen skal brolegges og det skal pyntes og plantes og settes opp storgrill.
– Vi har allerede spikret show med blant annet Frank Skovrand, Trond Asker, Hege Brynhildsen, The Twang-o-matics og flere andre, forteller Gjersøe.

Den nye kokken er en sentral del av prosjektet, Risotto skal bidra med å diske opp med både risotto og annen italiensk mat.
– I første omgang starter vi forsiktig med en liten meny med noe italiensk mat, fortsetter Gjersøe, så ser vi hvordan det går. Hvis det viser seg å være populært så blir det mer mat og større restaurant.
For øyeblikket er Risotto bosatt i Gøteborg og i ferd med å avslutte et kokebokprosjekt, men allerede første april er han å finne bak grytene hos Brød og Vann.

20170305_155011

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer