Tolv tips til helgen

Denne helgen kan man trygt si at det er musikken som står i fokus i Haldens kulturliv.
Foto: Ensemble Freithoff

80-talls stemning i festningen
Sykehjems-koret Good Enough inviterer fredag kveld til konsert med et deilig knippe 80-tallslåter, og de har med seg eget band, så her ligger det an til topp stemning i Ball-genseren, grorudpalmen og skulderputenes ånd.

Fest i festningen
Fredag 26. mai vender Jarle Aabø og Lars Asheim hjem for å by på to konserter på Fredriksten Kro.

Konsert på Herregårdskafeen
Rem & Rem er poesi og musikk. Far og sønn, dikt og sang, Håvard og Simen, munnspill og el – gitar, stålstrenger og nylon, gutt og gamlis, Cohen og Dylan, rim og rytme, «nyskapende forestilling» og «eit høgdepunkt», dress og slips.
Far og sønn byr på en annerledes kveld med både latter og ettertanke. Konserten er fredag kveld.

Quiz på Bryggerhuset
Frister det å trimme topplokket litt på fredag kveld bør du samle vennegjengen og dra på quiz på Bryggerhuset. Quizmaster er som vanlig David Aleksandersen.

Konsert med Østfold Serenadeensemble
Østfold Serenadeensemble spiller musikk av Mozart og Gounod i Kommandantgården på Fredriksten festning lørdag kl. 11.30.

Norgescup for syklister
Lørdag og søndag arrangerer Halden ck og Idd sk Norgescup terreng rundbane. Dette blir sikkert også spennende å se på for tilskuere!

Kanalturen
Lørdag og søndag er det Kanalturen fra Ørje til Tistedal. Publikum er velkommen til å se padlerne gjennom slusene – det er et spektakulært syn.

Konserter på Den Gamle Kommandant
Lørdag er det to konserter på Den Gamle Kommandant. Først med Ensemble Freithoff som spiller musikk av Josquin des Prez og Heinrich Isaac som var blant Luther sine store favorittkomponister. Det blir også musikk av Luther selv. Ensemblet framfører også musikk av komponister som lot seg inspirere av Luthers tanker.
Deretter blir det konsert med fire musikere og en forteller som tar utgangspunkt i Erik Byes tekster ”Spurv i øyet”.

Konsert på Bryggerhuset
Lørdag kveld er det Bob-fest på Bryggerhuset. Tom Skjeklesæther skal være DJ og Salmon Smokers skal spille – alt for å hylle Bob Dylan.

Konsert på Sponvika Vertshus
Det finnes knapt et mer omtalt partyband i Norge enn Torgeir og kjendisene. Lørdag kveld er de klare for å skape liv og røre i Sponvika!

Kamp på stadion
Søndag er det kamp mellom Kvik Halden og Moss på stadion. 

Kommentarer

kommentarer