Tolker Cohen på Vannvogna

Lørdag 9. november kommer Tora Augestad til Vannvogna Kunst-og Konserthall for å tolke Leonard Cohen med Ole Paus’ tekster. Med seg har hun NyNorsk Messingkvintett.

Samarbeidet mellom Marcus Paus, Tora Augestad og NyNorsk Messingkvintett startet med en ide om å tolke Leonard Cohens sangtekster som poesi, og skrive ny musikk basert på Cohens tekster og melodier. Men som det så ofte skjer med prosjekter i startgropa, tok det underveis i prosessen en annen retning. Da det ble klart for musikerne at dette skulle bli et prosjekt med norske visetekster i et Cohen-inspirert univers, var det nærmest en selvfølge å få inn Ole Paus som tekstforfatter.

Sangtekstene til Leonard Cohen og Ole Paus har mange felles berøringspunkter. Tekstene spenner fra lun humor til sort satire, fra sorg til glede, fra det sakrale til det profane, fra det sarte og inderlige til det råe og brutale. Men fremfor alt strømmer det en sterk poetisk åre gjennom dem.

Både tekstforfatter og komponist har i dette prosjektet latt seg inspirere av Leonard Cohen, og Tora Augestad vil, med sin karismatiske scenetilstedeværelse og karakteristiske vokal tolke de pausiske og cohenske melodier og tekster og tilføre nye dimensjoner til musikken.

NyNorsk Messingkvintett. Foto: promo.

Far og sønn Paus har også tidligere hatt fruktbare samarbeid rundt tekst og musikk.

I tillegg får publikum også høre Daniel Kjellesviks nye verk, der han skriver ny musikk til flere av Paus kjente tidligere tekster. Med utgangspunkt i kvinneportretter i Paus kunstnerskap presenteres her et helstøpt kammermusikalsk viseprogram for messingkvintett og mezzosopran, med tekstene til Ole Paus i sentrum, og med Cohens ånd hele tiden flagrende i bakgrunnen som inspirasjonskilde.

Musikken til Marcus Paus ble urfremført i Asker Kulturhus i januar 2019, men fremføres nå for første gang med helt nye tekster av Ole Paus. Verket til Daniel Kjellesvik får også sin urfremførelse denne helgen.

Konserten starter klokken 19.30, på Vannvogna i gågata. Billetter finner du HER.

Kommentarer

kommentarer