To storband møtes på Aladdin

Halden Storband er i siget etter to år med pandemi! Mandag 17. oktober inviterer de til nabokonsert med Sarpsborg storband på Aladdin scene! 

I august var Halden storband i gang med øvingene etter sommeren.

– Vi øver i byens «storstue» Brygga Kultursal hver mandag, forteller saksofonist Arild Elnes. Vår dirigent og musikalske leder Bjørn Ingvaldsen er på plass og gir oss inspirasjon og god musikalsk veiledning.

Bjørn Ingvaldsen i front! Foto: Ellen Midtfjeld.

Høstsesongen ble startet med et lørdagsseminar hvor storbandet hadde engasjert trombonist i Det Norske Blåseensemble;  Tarjei Grimsby som instruktør hele dagen.

– Dette var meget nyttig og ga hele bandet mye ekstra, og noe vi kan jobbe videre med for å bli et bedre storband. Det er forøvrig godt at pandemien som kom over oss nå er et tilbakelagt stadium – i den perioden hadde vi perioder hvor både konserter og øvelser ble innstilt.  Men det det var ingen av våre musikere som forsvant etter noen måneders dvale.  Ja, det er ikke riktig å si dvale, for de fleste har vært flinke til å være aktive med øvelser på hjemmebane og i andre sammenhenger.

Halden storband på konsert i mai i år. Foto: Ellen Midtfjeld.

På Eldredagen lørdag 1. oktober holdt Halden storband en liten konsert for et lydhørt publikum på Skofabrikken. Storbandet planlegger flere konserter, og tenker alltid fremover.

– Vi har ingen planer om å redusere aktiviteten, forteller Arild, vi ønsker å være et aktivt storband.

Halden storband holder ofte konserter, og Margrete Gaulin er fast solist for storbandet.

Mandag 17. oktober inviterer Halden storband til konsert på Aladdin scene.

– Det er alltid lurt å ha konserter i nye omgivelser, sier Arild. Aladdin scene brukte vi ofte som konsert arena tidligere, og nå kunne jeg ha fortalt veldig mye om de artistene og solistene vi presenterte på disse konsertene.  Vi fylte lokalet ofte til langt mer enn siste plass.  Jeg må bare nevne Georgie Fame med to konserter, og Richard Matheson: en stor Amerikansk musiker på Euphonium og Storbanleder.  Og ikke minst den svenske saksofonisten Dompan Arne Domnérus.

Halden storband har invitert med seg naboene i Sarpsborg storband til å spille på konserten på Aladdin. Sarpsborg storband ble startet i 1977, den gang under navnet Hornnes Blandede Blæseorkester. Fra å spille korps- og tyrolermusikk, har orkesteret i løpet av årene beveget seg mer og mer mot den tradisjonelle storbandmusikken. I 1995 byttet de navn til Skjeberg storband, før de i 2020 tok navnet Sarpsborg storband. Storbandet har hatt solosamarbeid med artister som Erik Andre Hvidsten, Eirikur Hauksson, The Real Thing og Eli Rygg med flere, og spiller på mange scener i både Sarpsborg og Fredrikstad.

Sarpsborg storband. Foto: Jarl Morten Andersen.

– Konserten som kommer nå har vi kalt Storbandkonsert med to gode naboer, forteller Arild. Vi har et godt forhold, og samarbeider godt.  Det er også et par av musikerne som spiller i begge band, så vi hjelper hverandre hvis vi mangler et av våre faste medlemmer.

Repertoaret for kvelden har en rød tråd; nemlig de store navnene innen storbandmusikken.

– Det blir komposisjoner av Duke Ellington,  Tommy Dorsey, Neal Hefti, Glenn Midler,  Gordon Goodwin,  Billy Strayhorn, Stan Kenton med flere.  Flere av bandets musikere vil også bli presentert som solister på konserten.  Vi kan trygt si dette blir en konsert med et variert innhold.

Halden storband og Sarpsborg storband altså folkens, de spiller konsert mandag 17. oktober på Aladdin scene klokken 19.

Billetter kjøpes i døra!

Dørene åpnes 18.

 

 


 

Kommentarer

kommentarer