Tips til påska

Påska nærmer seg, og det vanker mange fridager som kan fylles med kulturelle happenings av ulike slag. Her kan du se hva som skjer for barn og voksne som velger Halden-påske i år:

Første arrangement ut i årets kulturpåske er konserten med Duoen Real, som spiller på Dickens fredag kveld. Duoen lover coverlåter som strekker seg fra Creedence til Lady Gaga (!). Ellers er det stille og rolig denne fredagen i Halden.

Lørdag 13. april

Frivilligsentralen inviterer til Påskevandring med frivilliggjengen lørdag morgen. Oppmøte klokken 10.30 på Frivilligsentralen. Alle er velkomne til å bli med på tur.

Neste påskearrangement ut er myntet på den yngre delen av Haldens befolkning. Lørdag klokken 11 åpner de flinke folka på Halden bibliotek dørene for sin første påskeaktivitet. Her blir det Hobbyverksted mellom 11 og 13, og i tillegg kan barna lete etter påskeegg som påskeharen har gjemt rundt omkring i bibliotekets barneavdeling.

Har du sjekket ut den nye Karl XII-utstillingen på Fredriksten museum ennå? Den forteller hele historien om svenskekongens fall på Fredriksten festning, og mere til. Lørdag er det sesongåpning for museet, dørene åpnes klokken 11. Museet er åpent til 16.

Tilbake på Frivilligsentralen arrangeres det Påskejazz på huset mellom 14. og 16. Det er jazzbandet Never Too Late som skal stå for musikken, og det blir salg av kaffe og kaker. Gratis inngang!

Er du singel og miljøbevisst? Lørdag 13. april kan du slå to fluer i en smekk og rydde i fjæra og gå på datern samtidig. Kystlotteriet og Naturvernforbundet i Halden arrangerer Singel i Fjæra fra klokka 14. 30 og utover. Møt opp ved Havnekontoret, få en søppelsekk – og potensielt en partner. Ta sjansen!

Prøv dating/strandrydding i fjæra denne påsken! Du finner garantert masse søppel, og kanskje en partner også, hvis du leter godt. Foto: Naturvernforbundet Halden.

Lørdag kveld skal Ole Evenrud feire En litt forsinket 50-årsdsag på Brygga kultursal med gjester, orkester og overraskelser mellom klokken 19. og 20.30. Gratis kake til alle!

Oppe på nordsiden kan du fortsette festen på Dickens, der DJ Strøm stiller seg bak spakene og speller opp til dans med det beste fra 50- og 60-tallet strømmende ut fra høyttalerne. Danseglade haldensere oppfordres til å kle seg tidsriktig, så finn frem lisseslips og strutteskjørt!

Mandag 15. april

Er det flere der ute som har hjemmepåske med barna denne påska? Da kan du ta med deg unga og være med på Hobbyverksted på Halden bibliotek mellom klokken 11. og 13. Barna kan også lete etter påskeharer som har stukket og gjemt seg rundt om kring på barneavdelingen. En vinner i påskeharekonkurransen trekkes tirsdag 16. april.

Har du alltid hatt lyst til å spille bridge? Ta deg en tur på Eggeturneringen på Borgfoss mandag kveld klokken 18 da vel! Turneringen er åpen for alle som vil spille bridge, og bridgeforeningen er behjelpelig med å finne partner hvis du ikke har medbragt.

Tirsdag 16. april

Tirsdag er siste dag med Påskeaktiviteter for barna på biblioteket. Det blir papirverksted, og siste mulighet til å finne påskeharen som har gjemt seg her og der i barneavdelingen. Vinneren av påskeharekonkurransen kåres tirsdag!

Tirsdag blir det noe for de eldre barna også. Da arrangerer Domino og Ungdomshuset Ungdomsdisco i Black Box mellom 19 og 22.30! DJ Strøm spiller, og det blir kiosk med salg av snacks og brus. Åpent for alle mellom 13 og 18, inngang kr 50,-.

Onsdag 17. april

Tradisjonen tro blir det Påskerock på Feelgood i påska, Thorkil Lindskog er konferansier og en rekke lokale artister skal fylle Feelgood med rock fra klokka 20 og utover kvelden.

Onsdag kan du gå på Musikk-quiz på Grensen burgerbar og teste ut dine musikkhistoriske kunnskaper. Lag på max fem personer! Quizen starter klokken 21.30.

Skjærtorsdag

Skjærtorsdag inviterer Mona Espelien til Mandala-malekurs i sitt flotte atelier på Huth. Her kan du lage din egne, personlige mandala. Ingen forkunnskaper kreves!

Nok en musikalsk påsketradisjon går av stabelen i Halden denne skjærtorsdagen: Young Fogertys kommer og spiller sin berømte Creedence-cover på Bryggerhuset fra klokka 22.

På Mikrobryggeriet går Bobben Rolls Brennevins-tributeband på scenen  klokka 21. Tributebandet består av Håvard Dahle, Levi Sandberg og Andreas Buckholm. Fare for høy ølglassføring.

Langfredag

Hvis du ennå ikke har kjent påskeroen senke seg kan du på Langfredag få assistanse til nettopp dette hos Gunn Helene Arsky, som har drop in Fullmåne- og påske-yinyoga i sitt yogastudio ved Schultzedalen. Det loves ekstra rolig yinyoga til dem som kommer.

I kveldinga på den lange fredagen dukker Anton Ruud i terapi  opp for å spille sin melodiøse viserock på Siste Reis fra klokka 20. Anton Ruud & Co kommer for å spille fra sin siste plate; Visetryne.

En liten time etter konsertstart på Reis går gutta i The Neveleavers på scenen på Kongens brygge for å spille rock og blues.

Hvis verken viser eller bluesrock er din greie, kanskje karaoke er det? Haldens eneste karaokebar, Dickens, åpner dørene for sin Fredagskaraoke klokken 21. som vanlig

Påskeaften

Er du fan av klovner, trapeser, sykkelhopping og papegøyer? Da bør du ta deg en tur opp på festningen på påskeaften, for der åpner Cirkus Arnardo teltflappene for årets sirkusforestilling nummer én klokken 16.

Klokken 16 tennes også Påskebålet på Bokerødstranda. Kornsjø velforening varmer grillene og inviterer til påskeaftenfest på stranda. Det blir salg av kaffe og vafler, pølser og brus. Husk kontanter!

Etter at du har spist pølser på Bokerødstranda kan du dra på konsert på Feelgood. Der dukker Lazy Queen opp i 21-slaget for å spille punkrock på lørdagskvelden. Lokale Huma Luma er support.

Huma Luma spiller på Feelgood i påska.

1.Påskedag

Påskemorgen slukker sorgen? Foruten Påskedagens mange kirkelige happenings er Påskeegg-jakt ved Trollstien det første på agendaen denne søndagen. Ormtjernhytta er åpen for servering, og påskeharen har dessuten gjemt et stort antall påskeegg langsmed trollstien rundt tjernet.

Søndag blir også den siste sjansen til å få med seg årets Arnardo-show på festningen, for søndag kveld pakker de ned telt og teltstenger og drar videre. Forestillingen starter klokken 16.

Bluesklubben til Torkill Lund gjenoppstår søndag kveld på Feelgood, og klubbens første artist ut er  Texas-bluesrocker Mason Ruffner. Ruffner går på scenen på Feelgood klokken 21.

2. Påskedag

Mandag inviterer Tistedalen turgruppe til Fottur i Ånerødfjella! Turen anses som krevende, og totaltid er hele fem timer. Vanntett fottøy nødvendig!

Har du lyst på en litt roligere rusletur mandag formiddag kan du heller ta turen til Kruseter. Der blir det Tur-påskequiz på stien fra Kruseter til Ormtjernhytta fra klokken 10 og utover dagen.

 

Åpningstider på byens møtesteder:

Domino, Rockehuset og Ungdomssamfundet har stengt i påsken, med unntak av Ungdomsdiscoet på Domino tirsdag 16. april.

Ungdomsklubben på Kirkens Bymisjon har åpent mandag og onsdag mellom 15 og 20 som vanlig. Kafé Møtestedet har åpent  i  påska med unntak av mandag 15. april, skjærtorsdag og 1. påskedag.

Halden bibliotek har følgende åpningstider i påska:

Mandag 15. april: 10-15

Tirsdag 16. april: 10-15

Onsdag 17. april: 10-15

Torsdag -mandag: Stengt

Tradisjonen tro har Sponvika Vertshus åpent i påska, se bare her:

God gjørepåske!

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer