Tips til langhelgen

Torsdag 25. mai er det Kristi Himmelfart og fredagen er det flere barnehager og skoler som har planleggingsdag. Med andre ord blir det mange dager på rad hvor man kan fylle på med fine opplevelser og hyggelige turer. Her er litt inspirasjon til hva Halden-regionen byr på.

Turist i egen by
Halden har mange fine attraksjoner. Når var du sist på Fredriksten, Rød eller Hjelmkollen for eksempel?

Spøkelsesløype
På Fredriksten festning har Halden turist satt opp en spøkelsesløype  for barn som går på kryss og tvers i indre festning. Løypa inneholder mange fine spørsmål og et par overraskelser. Kart til løypa kan kjøpes hos turistinformasjonen på festningen.

Jeg gikk en tur på stien…
I Halden-regionen er det mange flotte turområder. Det finnes flere turområder som egner seg svært godt for barn, som for eksempel Høiås eller Ormtjern. Eller så kan man ta en langtur til for eksempel Budalsvika. Inspirasjon finner du hos Turer i Halden og omegn.

Klatreparken
Vil du bruke en fridag til å finne ut av om du har høydeskrekk så anbefales det med en tur til Klatring på Grensen i Berg. De har mange forskjellige løyper fra tre til tre i parken og det er garantert en spennende opplevelse!

Lekeland
Frister det med noen timer innendørs der barna kan svi av litt energi? Da bør dere ta turen til Eventyrfabrikken i Sarpsborg eller Leo’s lekeland i Fredrikstad. Vil man være med på noe mer avansert leking enn sklier og ballbinger kan Inspiria Science Center være et alternativ.

Åpen gård
Lørdag og søndag har Dahl besøksgård i Ørje åpent. Der kan man møte mange forskjellige dyr, senke skuldrene og spise enkel lunsj.

Kanoutleie
Nå som endelig sommervarmen melder sin ankomst kan det være aktuelt med en tur på vannet. Kano leies ut på Ørje og Kornsjø. 

Biblioteket
Fredag og lørdag er det vanlige åpningstider på Halden bibliotek. En hel etasje med fine barnebøker og hyggelige aktiviteter.

Kommentarer

kommentarer