Tips til helgen

Det er operahelg i Halden denne helgen! Men det skjer ganske mye annet i byen denne junihelgen også, se bare her: 

Fredag

Fredag er det klart for den andre forestillingen med Il Trovatore på Fredriksten festning! Forestillingen starter 22.30, husk ullundertøy og pledd. Og lommetørkle.

Før opera-ariene fyller Place d’armes skjer det imidlertid en del ting nede i byen, og det rekker du fint å få med deg selv om du har tenkt deg på operaen. Det er nemlig Haldenfestival nede på sydsiden denne helgen, og på fredag er det Internasjonalt matmarked på torget fra 17 og utover.

I forbindelse med Haldenfestivalen spiller også Torgeir og kjendisene på torget klokka 21, men jaggu starter det ikke en konsert på Kongens Brygge omtrent samtidig. Klokka 20.30 går nemlig Rockabilly Rebels på scena med Stephen Ackles, og de har tenkt til å spille helt til midnatt.

Lørdag

Lørdag er det Haldendagen! Det blir korps, det blir trommekorps, det blir sang, det blir ansiktsmaling, det blir moro for barna og det blir masse gode tilbud i butikkene mellom 10 og 16. Se programmet for dagen her!

I forbindelse med Haldendagen arrangerer Halden Naturvernforbund Klesbyttedag på Vannvogna! Tenk bærekraftig, bytt i stedet for å kjøpe nytt!

Siden Haldenfestivalen er godt i gang på lørdag blir det både Haldendag og Haldenfestival lørdag 15. juni. På sydsiden kan du gå og sjekke ut Vikingskipet som ligger til kai i indre havn. Skipet kommer seilende klokka 11, og det blir en liten Vikingleir på sydsiden også. Til havna kommer også Eliasbåten, og det blir Flamingorace klokka 12!

Vil du ta en pause fra folkelivet i sentrum på lørdag kan du ta deg en tur til Fredrikshalds teater klokka 12.45. Da kan du få en Guidet rundtur i teateret! Lørdag kan du også få en guidet omvisning på Rød Herregård. Denne turen starter klokken 13.45.

På lørdagskvelden blir det atter en konsert på torget, klokka 20 går Asbjørnsen & Co på scenen med sanger og sagn fra Halden. I følge bandet sjøl fører de fravær, så det er nok best å stille opp som publikummer.

Den siste forestillingen med Il Trovatore går av stabelen klokken 22.30 lørdag kveld. Dette blir den siste sjansen til å se Grev Luna, Manrico, Azucena og Leonora synge om hevn, maktkamp og kjærlighet på Place d’Armes for denne gang.

Klokka 00.30 lørdag natt avsluttes Haldenfestivalen med Fyrverkeri i indre havn!

God gjørehelg!

 

 

 

Kommentarer

kommentarer