Tips til jula

Jula er over oss, men kultur-Halden sover aldri. Hvis du trenger en pause fra ribba og slekta i løpet av jula kan du jo finne på noe annet en kveld. Her finner du oversikten:

Fredag 22.desember

Fredag er bittelille julaften. Da bør du være ferdig med gavehandelen. Og siden du er ferdig og ikke trenger å stresse, kan du jo ta med deg barna og gå og se julemusikalen Natt i nisseland på Brygga kultusal. Dette blir årets siste happening i kultursalen, som etter Natt i Nisseland lukker dørene for et begivenhetsrikt 2017.

Det har klikka for Nissefar, han vil heller dra til Syden enn å lage jul. Natt til Nisseland spiller på Brygga kultursal torsdag og fredag før jul.

Lørdag 23.desember

På lille julaften rekker du fint å pynte juletreet før konserten med The Squareheads begynner på Feelgood klokka ni. Big Daddy synger julen inn. Vær der eller vær firkant, sier bandet sjøl.

Er det den mer sakrale julestemningen som frister dagen før dagen kan du ta deg en senkveldstur til Asak kirke. Der skal Army Gospel synge julen inn på den mer tradisjonelle måten. Konserten starter klokken 23.

Søndag 24.desember

På julaften er alle byens kulturarbeidere midlertidig permittert. God julefeiring!

Mandag 25.desember

Første juledag er vi i gang igjen. Det er Feelgood som drar i gang det første romjul-arrangementet med Julerock i Svenskegata. Her skal det rockes både fra liten og stor scene, det første bandet går på klokka 20:30.

Tirsdag 26.desember

Andre juledag er det på tide å få seg en ribbepause. Da kan du enten gå på fest på Dickens med DJ Howard og Rune Ø, ellers kan du stikke ned på Kongens og nyte en dobbeltpakke der med både Onkel Tuka og Belfast Express på brygga.

Onkel Tuka spiller med Belfast Express på Kongens Brygge andre juledag.

Onsdag 27. desember

Vi er godt ute i romjula når Stone Cold Fire inntar scenen på Kongens Brygge onsdag klokken ni. Vi regner med at Kim André gir alt og løfter taket som vanlig. Hvis ribba ligger litt for tungt i magan etter mange dagers juleoverspising kan kanskje trøkket bli for stort på Kongens. Da kan vi anbefale hjernetrim i lugn og ro på Bryggerhuset, der sitter David klar med Quizen sin fra klokka 22.

Torsdag 28. desember

På Dickens blir det After Ski uten både snø og ski i romjula. After Ski-festen starter klokka 20.00, og dresskode er skiantrekk og utstyr (!).

Dersom du er misfornøyd med årets gavefangst kan du ta turen til Bryggerhuset torsdag kveld, da drar Henrik og Jørgen i gang Romjuls-pøbbbingo fra klokka 22. Gutta lover fjonge premier.

Furulund Kafé åpner de dørene for en aldri så liten romjulsfest klokken 18. Quiz, mat og dansing står på agendaen.

Fredag 29. desember

Vi er nå i ferd med å entre årets aller siste helg. Fra mandag av skriver vi 2018. The Handsome Devils innleder helgen med å spille Johnny Cash på Bryggerhuset.

The Handsome Devils spiller Johnny Cash på Bryggerhuset fredag 29. desember.

Lørdag 30. desember

Lørdag er dagen før den store festdagen. Få deg en rolig oppladning til årets mest opphausede fest ved å ta deg en tur på Feelgood lørdag kveld. Her spiller Jonas Halvari klassisk musikk i puben fra klokka ni og utover.

Årets aller siste haldenkonsert er det Gringo Bandidos og Monotrons som får æren av å spille. De inntar scenen på Kongens Brygge klokken ni, og påstår at de skal spille sånn at du glemmer hele 2017. Hvis du trenger det da.

God julegjøreuke!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer