Tips til helgen

Denne uka begynner faktisk helgen på torsdag. I kveld er det nemlig kick off for Kulturnatten på bryggepromenaden langs Tista. Og fredag er det Kulturnatt for alle penga. Opp og hopp!

I kveld er det altså kick off for Kulturnatten med Elvelangs på promenaden bak Tista senter. Mellom 18 og 21 vil du få kunne oppleve kultur av alle slag på bryggekanten, her blir konsert med bandet Stemning, dans, korsang, kunstutstillinger og mye annet.

Omtrent sånn vil det se ut langs Tista i kveld.

I morgen fredag er det klar for (trommevirvel): KULTURNATT! Les programmet for kvelden her. Husk også kulturnattbussen; en maxitaxi fra Halden Taxi vil kjøre i en kultursløyfe mellom kulturnatthendelsene hele kvelden. 20 kroner per tur.

Fredag vil også det sammenleggbare Tivoliet fra Skandinavisk Tivolipark slå ned teltpluggene sine på Fiskebrygga. Her vil tekoppene snurre helt frem til søndag ettermiddag, da pakker de ned karuseller og hoppeborger og kjører videre.

På lørdag blir det Høstmarked i Halden sentrum mellom 10 og 16. Brannstasjonen flytter ut på gata utenfor stasjonen for anledningen, og her vil man kunne få inspisere biler og utstyr mellom 11 og 14. Lille Paris har bildekonkurranse, Dickens innvier bakgården med salg av jegergryte, og du kan ta traktorlappen i Busterudparken. For å nevne noe. Det beste er vel at du bare drar ned til byen på lørdag og sjekker ut dette selv, sånn at du får med deg alt.

På lørdag er det høstmarked i sentrum mellom 10 og 16. Kom og ta traktorlappen i Busterudparken.

Høstmarked blir det også på Rød Herregård både på lørdag og søndag. Det er ikke traktorer der, men ganske sikkert vafler. Kaféen er åpen, og mens du først er der kan du jo stikke innom utstillingen til billedkunstner Anne Valen Næss. Utstillingen er åpen til 16.

Halden sover aldri, og selv om det er full agenda på kulturnatten fredag er det mulighet for kulturelle opplevelser også lørdag kveld. På Bryggerhuset Syd blir det allsang og jubileum ganger to når coverkongen Thore Pettersen inntar scenen med sine musikere. På Dickens kommer cover -og partybandet Læffen Band fra Fredrikstad for å guffe opp stemningen lørdag kveld, man kan ganske sikkert sette noen kroner på at det blir allsang også her lørdag kveld.

Søndag skal det atter en gang diltes langs Ørsjøen på Ørsjødilten med Idd Sportsklubb. For dem som synes dilting er dølt er det bare å guffe på alle 21 kilometerne gjennom og spurte frem til mållinja. Ørsjødilten har egen 500-metersløype for barn.

Da skulle du vel ha nok å holde på med et par dager. God Kulturhelg!

 

Kommentarer

kommentarer