Tips til helgen

Denne helgen teller vi hele 10 konserter i kulturbyen Halden, og her finner du både pønk, pop og politisk visesang. 

Fredag

Før konsertkjøret starter på fredag rekker du å skvise inn en liten tur nedom Tista senter og  SOS Barnebyers juleaksjon, de står på på stand på Tista senter med bøttelotteri, julelotteri, spiderkast og salg av strikkevarer mellom 11 og 17. Sleng en slant i potten!

Mikael Wiehe får æren av å åpne Den Store Konserthelgen i Halden på fredag, han går på scenen i Brygga kultursal med sine politiske og personlige viser klokken 19.30.

Skal man gå kronologisk til verks går neste konsert av stabelen på Herregårdskafeen, med Roger Karlsson klokka åtte. Karlsson slipper sitt syvende album Gubbjävel i høst, og feirer med slippkonsert i særdeles stemningsfulle omgivelser på Herregårdskafeen.

Er det Roger som er en ‘Gubbjävel’, eller synger han om noen andre? Finn ut mer om dette på Herregårdskaféen på fredag.

En snau time senere er forsterkerne skrudd på for Teencats på Kongens Brygge. Martin Kristiansen er support, og det er rockabilly som står på menyen. Samtidig, på den andre siden av bybrua går pønkbandet Forgetaboutit på scenen på Feelgood, med support fra The Astronomies og Pretty Shitty(!).

Tilbake på sydsiden igjen er det klart for americana med El Cuero på Bryggerhuset klokka 22. El Cuero feirer 10-årsjubileum i år og er ute og på turné for å spille fra sitt nyeste album For All Remaining days.

Vil du heller reise tilbake til Bellmans tid, og spise lammelår og kyllingklubber av brødtallerkner i Kongshallene? Det arrangeres 1700-tallsaften i Kongshallene både fredag og lørdag denne helgen. Festningsøl og åpen bar!

Har du lyst til å dinere på 1700-tallsvis? Bli med på fest i Kongshallene denne helgen.

På Mikrobryggeriet kommer finfint besøk fra Drammen fredag klokka ni, Krankupp Haandbryggeri inntar Høna med digg øl som du kan få smake på. Billetter til 450,-.

Lørdag

Har du hockeyfeber? Møt opp i Halden ishall og hei frem Comet når de møter Grüner klokka 16 på lørdag, så kanskje du blir feberfri. Minner om at SOS Barnebyer også står med sin juleaksjon på Tista senter på lørdag mellom 11 og 17.

Lørdag kveld er vi i gang med konserter igjen, og denne gangen er det ingen ringere enn popdronninga Astrid S som åpner konsertkalaset, hun setter i gang i Brygga kultursal klokka sju.

En halvtime senere skal Belfast Express akkompagnere juletallerkenen på Herregårdskaféen. Prisen for pakka er 1075,-. Samtidig, i noe brunere omgivelser, går Miller Sessions i gang med sin debutkonsert på Siste Reis.

Klokka ni er det klart for enda en konsert på Kongens Brygge, da går Jam’n Five på scenen og spiller slagere av alle slag frem til klokka blir halv tolv.

Søndag

Har du lyst til å se teater om Rødhette og en litt teit ulv, og samtidig få litt førjulsstemning? På søndag klokka tre spilles familieforestillingen Rødhette og Ulven på Brygga kultursal, her får du en utvidet og morsom versjon av det klassiske eventyret.

Klokka 18 på søndag skal Ulvene til pers i Remmenhallen igjen, denne gangen mot rødtrøyene fra Nøtterøy. Kom og hei fram gutta i Halden Topphåndball!

Søndag kveld er det klart for helgens siste konsert. På Siste Reis arrangeres det atter en gang Søndagsskole av den noe uortodokse typen, denne gangen med Team Armstrong som skal hylle Rancid ved å spille seg gjennom hele deres legendariske gjennombruddsplate ..And out comes the wolves.

 

God gjørehelg!

Kommentarer

kommentarer