Tips til helgen

Adventshelg nummer to byr på en vakker bukett med kulturarrangementer av ulike slag i Halden by! Det blir julemarked og messer, samt hele ti konserter denne helga!

Fredag

Helgen starter på Bryggerhuset! Der blir det nemlig Festlig ølsmaking med Espen Smith fra kl 17 og utover.

I Brygga kultursal inntar de flinke barna i Veslefrikk scenen for å spille den kjente og kjære Dyrene i Hakkebakkeskogen klokken 18! Men det er mer teater på agendaen fredag kveld! Dette er nemlig nest siste sjanse til å se Juleselskapets flotte oppsetning av Musikalen Oliver i Fredrikshalds Teater!

På Kulturhuset kan du gå på foredrag med UROskolens nestor Caspar Seip klokken 18 og klokken 19. Temaene er parterapi, og dessuten miljøkrise og naturtap – alt sett fra et URO-perspektiv. Fri entré.

Det blir julestemning på Fredriksten festning i helgen! I Fredrik III sal presenteres julekonserten Jul på Fredriksten med sangfuglene Charlotte Brænna og Lasse Vermeli. Konserten starter 19.30. Samtidig, nede i Immanuels kirke, inviterer Robert og Maria Wells med gjester til en fortryllende og magisk Julekonsert i Immanuels kirke.

Lørdag

Trenger du noen fine julegaver? Halden Husflidslag inviterer til Julemarked i Svenskegata fra 11 til 15. Julemarked blir det også på Elim mellom 12 og 18. Messe nummer tre denne lørdagen er Vinylmessa på Vannvogna mellom 12 og 15.

Klokka 12 setter også Reidar Nordsjø seg til på Køhn for å signere sin nyslupne idrettsbok: Haldens helter. Etter at du har kjøpt en plate eller en bok, kan du stikke bort på Kulturhuset, som arrangerer Plateslipp for Truls Sæthers nyutgitte plate Reise uten ankomst fra klokka 14 og utover. Tom Skjeklesæther er programleder. Dessuten kan du se på husets nye utstilling Fire scener fra et samarbeid, som har vernissage kl. 12.

På Rød Herregård åpner Halden kunstforening dørene for utstillingshelg nummer to med kunstner Tiril Schrøder. Utstillingen er åpen mellom 12 og 16. Da er også den koselige Herregårdskafeen åpen!

Lørdag inviterer Veslefrikk til hele tre forestillinger med Hakkebakkeskogen i Brygga kultursal: Klokka 11, 14 og 17.

Og dere! Lørdag er absolutt siste sjanse til å se Musikalen Oliver i Fredrikshalds Teater!

Det blir FEM konserter i Halden lørdag kveld:

På Aladdin scene samles korene Pico Canto og Good Enough for å synge julen inn fra 17 og utover. På Fredriksten inviteres publikum nok en gang til Jul på Fredriksten  klokka 18.30. Mer julestemning blir det på Frelsesarméen, når Country Comfort inntar scenen klokken 19. Gratis inngang! Samtidig i Immanuels kirke, inviterer Det Norske Blåseensemble til sin årlige Händels Messias! Kveldens siste konsert er Gringo Bandido på Vannvogna klokka 21. Unggutta i L.I.A.R. varmer opp!

Søndag

Kanskje en utesøndag kan friste? Venåshytta, Ormtjernhytta og Ertehytta har åpent søndag!

Søndag blir siste sjanse til å se Tiril Schrøders fine bilder på Galleri Rød. Utstillingen er åpen mellom 12 og 16, og Herregårdskafeen byr på deilig mat og drikke!

Søndag kan du få jazza opp julestemninga med Glenn Miller Orchestra Scandinavias julekonsert i Brygga kultursal. Konserten begynner kl 16. Julestemning av det mer sakrale slaget kan du få på konsert med Halden barne- og ungdomskor synge julekonsert i Immanuels kirke klokka 18. Helgens siste konsert går av stabelen i Asak kirke, der inviterer koret Mixdur til adventskonserten Mens vi venter klokka 20.

Dessuten dere, så går det jo flere fine filmer på Halden kino denne helgen! Se bare her!

Ut og gjørra!

 

Kommentarer

kommentarer