Tips til helgen

Foretrekker du pønkrock, cowboyrock eller swing? Du kan velge mellom dette og mye mer i Halden denne helgen.

På fredag smeller Tonehjulet Kräftpest i gang med sin todagersfestival på Feelgood. Den første festivaldagen byr på rockequiz og reunionkonsert med Garden! Gratis inngang.

På Bryggerhuset blir det en ganske annen stemning fredag kveld når Frank Skovrand Trio inntar scenen med Franks mørke tekster og lune humor, akkompagnert av virtuosene Freddy Holm og Roger Morland.

Lørdag

På lørdag går teppet opp for årets første Hakkebakkeskogen på Fredrikshald Teater med Veslefrikk teater. Morten Skogmus, Bamsefar og resten av Hakkebakke-crewet har noen problemer de må løse i skogen sin, og det blir garantert både underholdende og moralsk. Det spilles to forestillinger lørdag, og en på søndag.

Moral og underholdning i skjønn forening i Egners Hakkebakkeskog. Her lærer vi blant annet at stærte pepperkaker ikke smaker godt.

På lørdag er det også kinodag på Alladin Kino med halv pris på alle billetter og gøyale aktiviteter. Hvis du foretrekker underholdningen i bokform kan du ta deg en tur rett over gata til Halden bibliotek i stedet, der rigges det for fortellerstund med eventyr fra fjern og nær klokken 13.

Rett borti gata, nærmere bestemt i Violgata 14 på Frivilligsentralen arrangeres det Internasjonal Kulturkafé mellom 16 og 18. Her blir det foredrag, konsert ved Aasmund Kaldestad og Silje Kathinka Erichsen, samt salg av kaffe og kaker.

Silje Kathinka Erichsen og Aasmund Kaldestad underholder på Internasjonal Kulturkafé på Frivilligsentralen lørdag.

På lørdag drar Tonehjulet i gang festivaldag nummer to på Feelgood. Her blir det gratis kake- og kaffeslabberas fra klokka 16. I tillegg til slabberas blir det loppis og salg av lokal kunst til tonene av haldenbandet Living Alma. Når kvelden kommer  rigges det om til fest på Feelgood, og klokka ni går Göttemia på scenen, tett etterfulgt av HRPS og Lucky Malice.

På Sydsiden råder det CC Cowboys-stemning på kryss og tvers av torget hele kvelden. Før CC Cowboys-konserten på kultursalen klokka 21 arrangeres det CC-vors på Grensen Burgerbar. Også Bryggerhuset har Cowboyfest denne lørdagen, her blir det cowboymat og cowboymusikk hele kvelden. Jentene på Grensen Burgerbar inviterer til CC-nach også, så dit kan man altså lunke etter konserten.

CC Cowboys sitt bilde.
Cowboyene kommer til byen på lørdag!

På lørdag kommer faktisk Hank Von Hell til Halden. Han tar med seg sine oversatte Johnny Cash-låter og sine Vreeswijk-tolkninger og går på scenen i kjelleren på Dickens klokka ti. CC: 220.

Elin Furubotn og Torbjørn Økland reiser rundt i Norge for å lansere den nye, kritikerroste plata si Ikke gå deg vill. Lørdag kveld klokka åtte går de på scenen på Siste Reis for å spille låter fra det nye albumet.

Klokka sju åpnes dørene for Dansefest med Jam’n Five i Black Box på Konservativen. Inngangsprisen er 300, og for den prisen får du mat, drikke og musikk servert frem til midnatt. Dansinga må du besørge sjøl. 

Søndag

Finn frem turskoa og tursekken og bli med på Ertemarka rundt med Turgruppa TFL på søndag! Det blir tre løypevalg med spørsmål for både barn og voksne, oppmøte ved skianlegget mellom 10 og 13.

Turgruppa TFL sitt bilde.
Turgruppa TFL legger opp til trasking av flere slag på søndag.

Søndag er det tredje og siste sjanse til å se Morten Skogmus og Bakermester Harepus krangle med reven og pinnsvinet i Hakkebakkeskogen på Fredrikshald teater. Det er fremdeles noen billetter igjen!

På Herregårdskaféen arrangeres det bokslipp av den nye detektivserien “De tre Lykter” søndag mellom 17 og 19. Bokslippet feires med forfattermøte og konsert!

Klokka seks på søndag kan du troppe opp og heie frem Ulvene fra Halden når de møter vestlandsbanden Fyllingen fra Bergen til hjemmekamp i Remmenhallen

God gjørehelg!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer