Tips til helgen

Hva skjer en helt vanlig oktoberhelg i Halden? Ganske mye. Det er for eksempel fem konserter i byen denne helgen!

Kulturhelgen åpnes på Galleri WendA fredag klokken 18, da er det vernissage for Astrid Slettevolds utstilling av eldre og nye verker på galleriet i Jernbanegata.

På kultursalen dukker Dubliners-coverbandet Seven Drunken Nights opp klokken 19.30 opp for å synge og fortelle seg gjennom The Dubliners historie. Kultursalen er for anledningen gjort om til en erke-irsk pub, og her blir det nok både Wild Rover, Whiskey in the Jar og Finnegans Wake.

En snau halvtime rigger Monne seg til med bandet sitt ved peisen på idylliske Herregårdskaféen for å spille egenskrevne låter. Konserten starter klokken 20, men dørene åpnes 18.30.

Nede i byen igjen tar en av de nyeste stjernene på den norske countryhimmelen, Torgeir Waldemar, plass på «scenen» på Siste Reis klokka 20 for å spille country for Reis-folket frem til halv ti.

Lørdag

På lørdag inviterer Halden historiske Samlinger og Haldens historielag til historieseminar i Fredrikshalds teater. Temaet er Vikingtid! Seminaret er dessverre utsolgt, bedre lykke neste gang.

Kanskje du tar deg en tur på Halden stadion i stedet? Kvik Halden møter Byåsen FK på Halden Stadion klokken 14, støtt opp om Kvik og hei dem frem til seier da vel!

Har du noe du noe småtteri du gjerne skulle ha solgt? Da kan du fylle bagasjerommet med stæsj og kjøre til Bergkantina på Isebakkeveien lørdag, der er det nemlig Baklukeloppis fra 10 og utover. Helt gratis, og ingen påmelding nødvendig! Hvis ikke du har noe du gjerne vil selge kan det jo hende du er i kjøpehumør? Det er sikkert mye rart å få kjøpt, og dessuten kan du få deg en kaffe mens du går der og kikker, det sørger Berg kantina for.

Lørdag kveld inviterer Berg Bygdeungdomslag til pubkviss i sine lokaler på Fosbylund fra klokka 19 og utover.

På festningen byr Den gamle kaptein nok en gang inn til Tyrolerfest i Fredrik IIIs hall med korpsmusikk fra Blåsekompaniet og deilig mat fra Curtisen. Ta på Tyrolerhatten og få deg en skikkelig oktober-ompafest!

På kultursalen rigger selveste Henning Kvitnes seg til i kultursalen for å synge med Poul Krebs og hans band. Lørdagens konsert er utsolgt, men det er ledige billetter på søndag!

Søndag

Barnas Turlag inviterer til høsttur til Bjørnehula i Svalerødkilen søndag! Oppmøte på p-plassen ved Svalerødkilen klokka 11. Ta med lommelykt!

Har det vært en stressende uke? Hva med å avslutte uka med Fullmåneyoga? I Ganesha yogastudio hos Gunn Helene Arsky er det drop in fullmåneyoga fra klokken 18 søndag kveld.

Søndag kveld har du muligheten til å oppleve Henning Kvitnes og Poul Krebs med band på Brygga kultursal! Det er fremdeles billetter igjen…

God gjørehelg!

Kommentarer

kommentarer