Tips til helgen

Det er stille og rolig denne høstferiehelgen i Halden, men det er alltid noe å finne på i denne byen! Her finner du oversikten: 

Fredag

På fredag er det stille og rolig i Halden! Men på festningen holder museet Høstferieåpent mellom 11 og 16, dit kan du gå for å se den flotte Karl XII-utstillingen de åpnet i fjor. Hvis du vil kan du ta med barna på museumsrebus! Den gamle kommandant har også åpent på fredag, så når du først er oppe på festningen bør du få deg en deilig kaffe der. Gresskarsuppa anbefales!

Lørdag

Figurteaterforestillingen Sten og Brød spilles i to omganger i festningsbakeriet på lørdag; klokken 13 og 15. Før og mellom forestillingene kan barna lage sin egen hanskedukke på Den gamle kommandant for en femtilapp. I tillegg har både kafeen og museet åpent, så her kan man tilbringe mange timer med høstferiemoro på festningen både lørdag og søndag.

På lørdag kan du gjøre noe som er både bærekraftig og moro. På Røde Kors arrangerer de nemlig Byttedag mellom 11 og 16 på Røde Kors–huset i Busterudgata 23. Ta med deg et plagg du ikke lenger bruker, og bytt det i noe nytt!

Er du interessert i kunst? På Galleri Rød arrangeres det Utstilling med Johan Söderström denne helgen. Utstillingen er åpen mellom 12 og 16 både lørdag og søndag. Herregårdskafeen er også åpen!

Du kan gå på to konserter i Halden på lørdag, og den første starter klokken 20 på Siste Reis. Der går Licking the Moose på scenen for å spille americana for folket på den koselige puben ved stasjonen.

Klokken 21 starter kveldens konsert nummer to, da går Asle Beck på scenen på Bryggerhuset Syd og spiller seg mot midnatt. Det blir lugne popviser om livet, naturen og kjærligheten.

Søndag

På søndag arrangerer Røde Kors Søndagstur til Ormtjernhytta! Du kan sitte på med Røde Kors-bussen som går fra huset i Busterudgata 23 klokka 12. Men husk å meld deg på, påmelding innen lørdag klokken 15!

Søndag åpner Brygga kultursal dørene for årets Eldredag. Det er Eldrerådet og Halden frivilligsentral som inviterer, de byr på 2,5 timer med underholdning, loddsalg, kaffe, kaker og sosialt samvær for byens eldre. Gratis inngang, og ingen nedre aldersgrense!

Dukketeateret Sten og Brød spilles i bakeriet også på søndag, i to omganger: Klokken 13 og klokken 15. Husk at hanskedukkeverkstedet og kafeen er også åpen!

God høstferiegjørehelg!

Foto: Nina Røsnæs.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer