Tips til helgen

Vi går mot nok en haldenhelg spekket med kulturarrangementer av diverse slag. Denne helgen kan vi velge mellom femten (!) ulike konserter, bli med på sykkelløp eller kanonløp, gå natursti, dra på marked, være med på pønkrokkfestival og mye mye mer. 

Fredag

Fredag kveld klokken 18 åpnes årets Kulturnatt i Halden på Galleri WendA i Jernbanegata 4. Etter åpningen er det et tett program med masse spennende kulturinnslag over hele sentrum til langt på natt. Alt er gratis! Se programmet nederst i saken.

På Rockehuset åpner de dørene for Hip hop-konsert med HazenG, MLK, Beltegutten og SliOh klokka 19.30. Konserten varer til 21.00.

Siste Reis trøkker til med Pønkråkkfestival denne helgen! I løpet av helga skal Lucky Malice, Danger!Man! Göttemia, Yum Yums, og Berusalem spille på pøbben ved togstasjonen. Fredag er det Berusalem og Yum Yums som spiller.

Lørdag

Lørdag er det klart for Handel i Haldens store høst-happening: Høstmarked i sentrum! Det blir stands, boder, aktiviteter og underholdning i gågata mellom 10 og 16.

På lørdag er det også klart for Åpen gård på Høili Besøksgård. Tryllekunstner Osmondo tryller klokken 14! Gratis inngang.

Denne uka er det Brannvernuke over hele landet, og både Aremark Brannstasjon og Halden Brannstasjon har Åpen Dag på lørdag. Halden brannstasjon holder åpent mellom 10 og 14, og byr på kunnskapsløype, utstilling av biler og utstyr, pluss pølser og vafler! Aremark brannstasjon har åpent mellom 10.30 og 14 og arrangerer også konkurranser, slokkedemonstrasjoner og kunnskapsløype. Blant annet.

Har du god kondis? Kanskje du skal prøve deg på Kanonløpet i år? Startskuddet går på torget klokka 12, og så er det melkesyrefest hele veien opp til Klokketårnet.

Lørdag kan barna få boltre seg på kunstgresset på Strupe på Barneidrettens dag mellom 13 og 15. Her kan man få prøve seg på femten ulike idrettsgrener – helt gratis! For barn opp til 12.

Klokken 19.00 kommer komikongen Øivind Blunck til Halden for å oppsummere sin karriere med Cirkus Blunck på Kultursalen. Du får treffe både Reidar og Fridjof i løpet av kvelden.

I år fyller helsekoret GoodEnough fem år! Dette skal naturligvis feires, så koret tar med seg bandet sitt og lager jubileumskonsert på Fredriksten Kro lørdag kveld. Konserten starter 20.30.

Tom Skjeklesæther har stelt i stand en aldri så liten countryrock-festival i Halden denne uka. Det innebærer at countrymann Sam Outlaw dukker opp på Bryggerhuset lørdag kveld for å synge klokka 22.00. Med seg har han up and coming-countrytalent Lydia Luce.

Pønkråkkfestivalen på Reis fortsetter på lørdag! Lørdag er det damene i Lucky Malice som kommer for å pønkråkke fletta av folket på Reis. Etter dem blir det oslopønk med Danger!Man!.

Søndag

På søndag kan du bli med Ut på tur til Ulveholtet med Halden Kooperativ og Naturvernforbundet! Det blir felles avmarsj fra parkeringen ved Ulveholtet 11.50, og på veien opp blir det natursti med premier for barn og barnslige voksne. Oppe ved hytta serveres det grønnsaksuppe laga på kortreiste og økologiske grønnsaker.

Søndag inviterer Halden Cykleklub til høstens store landeveisritt i Halden; Femsjøen rundt 2019! Trond Henriksen og Dag Brandth er hanket inn som speakere for anledningen, de vil holde fortet på Hjortsberg skole mens løpet går. Arrangementet varer fra 12.00 til 19.00.

Vil du være med og støtte Ordentlig Radio? De har Livesending fra Kokkekollektivet søndag fra klokken 14. Omar Østli og Hege Brynildsen, Living Alma, Frank Skovrand og Huma Luma kommer for å spille! Radiovert er Tor Andersen.

Bli med og hei frem ulvene når Halden Topphåndball møter Haslum i Remmenhallen klokken 17.00. HTH håper på fest og smekkfulle tribuner!

Søndag kveld er det klart for premiere på forestillingen KORPS klokken 19 i Brygga kultursal. Knut Nærum kommer, og Idd skolemusikkorps og Halden skolemusikkorps skal spille!

Helgens aller siste kultursprell finner sted på Siste Reis, der Pønkråkkfestivalen avsluttes med Göttemia søndag kveld.

God gjørehelg!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer