12 tips til helgen

Det er helgen før Halloween, og dette går ikke upåaktet hen i Halden by. Vi teller tre rene Halloween-arrangementer i helgen, og i tillegg rår Halloweenstemningen over flere av byens utesteder i disse dager. Moahahaaaa…

Helgen er offisielt i gang klokka halv sju hos Kommandanten fredag kveld, men her er flytter vi oss ganske langt unna Halloweenkjøret. Det er den første av helgens to Fireretters Taube som skåles inn hos Kommandanten halv sju, og her blir det skjærgårds- og sommarkänsla fremfor hodeskaller og grøss. Det er ledige plasser igjen, men meget få!

Det handler nok ikke om hodeskaller på Fredrikshald teater heller, når Omar, Håkon og Ole inntar scenen med sin Haldensangbok – Bind III. Det skal skråles og synges og prekes om Halden. Caféen i teateret åpner allerede klokken 18. Forestillingen spilles også lørdag kveld.

På Bryggerhuset Syd blir det fest fredag kveld! Halden Topphåndball arrangerer storstilt håndballfest til inntekt for klubben. Det blir konsert, loddsalg og DJ, og så auksjonerer de bort to kjekke vingspillere med middag på kjøpet. Kom og støtt opp om HTH!

På Bakgården restaurant blir det jazza stemning med Svein Bjørneby Kvartett klokka åtte fredag kveld.

Noen som heller er i humør for tungrock en fredagskveld? DWAAL og Exitbag spiller tung og veldig høy rock på Feelgood fredag kveld. Dørene åpner klokka ni. Det loves fengende støy og høylydt harmonisk bråk.

Trond Holters Dracula Swing of Death på Brygga Kultursal fredag kveld kan vel også sies å passe inn i helgens gjennomgående tema. Rockeoperaens hovedperson er den blodtørstige og fryktede grev Dracula, som tar seg en tur ut av kista for å herje med damene. Episk og mørk rockeopera på kultursalen altså.

Lørdag klokken 12 er det klart for den siste helgen med Salgsutstilling på Rød Herregård med skulptør Magnar Kjeldsmo og maler Vivi Moe. Utstillingen har åpent både lørdag og søndag, og Herregårdskaféen er åpen underveis.

Lørdag kveld er Halloween-helgen i gang for alvor. Klokka sju går startskuddet for spøkelsesvandringen Skrekk og Gru på Fredriksten festning. Veslefrikk Teaterverksted er arrangør, og stiller med både spøkelser og vampyrer som gjemmer seg der du minst aner det! 

Veslefrikk tar frem teatersminken og de skumleste kostymene sine. De skal få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg lørdag kveld.

Omtrent samtidig med at skrekkvandringen på Fredriksten festning tar til åpner Tommy for Ølsmaking på Halden Mikrobryggeri. Det blir ølsmaking og ølpreking frem til klokka ni, da går nemlig haldenbandet Sacral Disorder på scenen for å ha sin aller første konsert. Rockebandet spiller en blanding av gotisk-inspirert rock og folkrock, og lørdagens konsert er en release-konsert for deres første album: Sacral Disorder.

På Grensen Burger-Bar blir det plenty av grøssestemning lørdag kveld, her blir det Halloweenfest fra klokka 22. Jentene i baren håper gjestene pynter seg, men minner om at folk må være gjenkjennelige! Man må løfte på maska når man entrer lokalet.

Ikke smink deg helt bort i helgen. Men vær gjerne litt skummel altså.

På Bryggerhuset Syd er det også halloweenstemning i helgen. Martine har laget små marengsspøkelser og marengs-gresskar, og restauranten serverer gresskarsuppe. Men det stopper ikke der altså, for Rockebandet Spidergawd kommer også dit og løfter taket med sin tighte og hårete gitarrock.

Det er Halloweenstemning på Bryggerhuset i helgen med marengsspøkelser og marengsgresskar.

Kongens Brygge er det også Halloween-stemning på lørdag, de drar i gang med kostymefest fra klokka åtte. De ønsker seg utkledde gjester så klart, og her blir det gavekortpremie på 1500,- til beste kostyme. Men husk: vær gjenkjennelig, vaktene i døra må kunne se at det er deg på ID-fotoet!

God grøssehelg!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer