Tips til helgen

I helgen kan du gå på seks konserter i Halden! Men det er langt fra det eneste som skjer. Se bare her:

Kunne du tenke deg å bli frivillig for Røde Kors? Fredag kveld har du sjansen, da holder Røde Kors Halden Introduksjonskurs i sine lokaler i Busterudgata fra klokken 18.

Fredag er det fire konserter i Halden! Første konsert ut er sjøslaget i Sponvika med Black Market Orchestra og The Fingals. Konserten starter klokken 19.

Konsert nummer to må vi inn til sentrum for å finne. Klokka åtte blir det tenna i tapeten på Kongens Brygge når Rune Rudberg med band inntar Kongens Brygge. Konserten starter klokken 20.

Samtidig, litt lenger borti gata, dukker Label opp for å spille på Siste Reis. Klokka åtte altså.

Den fjerde konserten denne fredagskvelden starter klokka 22 på Bryggerhuset. Dit kommer nemlig Gaute Ormåsen for å synge og spille ut i de små timer.

Black Market Orchestra lager sjøslag sammen med The Fingals på Sponvika vertshus fredag kveld. Foto: Ellen Midtfjeld.

Lørdag

Lørdag skjer det store ting i sentrum! Da har Barnas Verdensdager rigget seg til i kulturkvartalet, og her kan du ri på ponni, klappe kaniner, gå på teater, høre musikk, gå på kino, danse, være med på workshops og spise masse god mat. Og ALT er gratis! Barnas Verdensdager åpner klokken 11 og holder på til minst 16.

Moro for barna blir det garantert også på Idd-og Enningdalen historielags Sensommerstevne på Prestebakke. Her blir det underholdning, utstillinger, loppemarked, brød og boller, håndverk og husflid og mye mer. Gratis adgang. Stevnet er åpent både lørdag og søndag.

På Kirkens bymisjon nede på togstasjonen er det alvor og ettertanke som gjelder når Trond Henriksen og de andre på Bymisjonen markerer Verdens Overdosedag fra 11.30 til 12.30. Det blir gratis suppe og kaffe, samt appell ved Trond Henriksen.

Lørdag kveld er det klart for det årlige Sensommernattseventyret i Rødsparken med Veslefrikk teater. Alver, hekser, troll og prinsesser vil fylle skogene rundt Rød Herregård i skumringstimen og lage eventyr for barna.

Klokka 16 åpner Halden kulturråd dørene for høstens store Kulturdebatt på Vannvogna! Er du en kulturaktør, eller en kulturkonsument? Kom og gi innspill til politikerne i panelet, de er i ferd med å planlegge kultur-Haldens fremtid de nærmeste 12 årene.

Liker du klassisk musikk? På Knardal Gård åpner eierne dørene til det flotte huset for å ha konsert i havestuen med Saxofonkvartetten NoxAs. Konserten er et samarbeid med Kammerfest i Østfold.

Lørdag kveld er det klart for helgens sjette konsert. Da dukker Gringo Bandidos OG Squareheads opp på Halden Mikrobryggeri for å spille fra klokka 20 og utover.

En time senere går Liv Anne Fossbråten på scenen på Bryggerhuset for å få gjestene i huset til å le! Stand up-forestillingen starter altså klokken 21.

Det er hekser, troll, alver og prinsesser i skogen rundt Rød Herregård lørdag og søndag kveld. Foto: Ellen Midtfjeld.

Søndag

Søndag inviterer DNT og Barnas Turlag Tistedal til den Nasjonale kom deg ut dagen. Møt opp ved Tistedalen skianlegg kl 11, turen går langs Ertevannsstien opp til Ertehytta. Turen er et samarbeid med Halden Soppforening, som vil ha soppkontroll ved hytta.

Søndag er det også dag nummer to for det store Sensommerstevnet på Idd. Markedet åpner klokken 12.

Fikk du ikke med deg Sensommernattseventyret med barna fra Veslefrikk lørdag kveld? Søndag får du en ny sjanse! Prinsesse Gulltopp er forsvunnet, du må ta med deg barna og hjelpe til med å finne henne!

God gjørehelg!

Forsidefoto: Cliff James.

Kommentarer

kommentarer