Tips til helgen

Lurer du på hva du skal finne på denne helgen? Ikke lur mer, bare les her:

Denne marshelgen går vi inn i den siste spillehelgen for Ludvig Holbergs forviklingskomedie Den Stundesløse med Fredrikshald Theaterselskab i Fredrikshalds teater. Forestillingen starter klokken 19.

På Sydsiden skal pønkrocken runge fredag kveld! Klokka 20 går punkbandet Blomst på scenen på Siste Reis pub. Her kan det lønne seg å være tidlig ute, arrangørene forventer stinn brakke!

Lørdag

Denne marslørdagen er fullpakket med kulturelle begivenheter! Du kan starte kulturlørdagen med å ta med deg barna på Halden bibliotek og være med på en Lesestund med Inger Lise Skauge klokka 13, hun skal lese høyt fra barneboken hun skrev sammen med Jens Bakke, nemlig Fredriksten – i 1718 datt’n.

Klokka 14 åpner frivilligdronningen Wenche Erichsen dørene for Jazzcafé på Frivillighuset i Violgata 14 med husbandet Never Too Late. Det er gratis inngang, samt salg av kake og kaffe.

Klokka 17 inntar Østfold Symfoniorkester Immanuels kirke for å spille Schubert og Reissiger frem til klokka 18.30. Trond Gudevold er solist, og Rune Halvorsen dirigerer.

Er du mer glad i øl en musikk? Dra på Ølsmaking med bryggmester Tommy Gjersøe på Mikrobryggeriet da vel. Her skal det smakes på øl, og snakkes om ølbrygging mellom 18 og 21.

St. Patricks day faller på søndag i år, men på Herregårdskaféen markeres dagen allerede lørdag kveld. Tradisjonen tro er det Beyond the Fields som tar seg av det musikalske når Paddys Day skal feires på Herregårdskaféen. Konserten starter klokken 19.

Paddys day feires også nede i sentrum, på Grensen Burger-bar kjører de en helaften i Paddys navn. Burgerbaren byr på Guiness-burger, irsk musikk og irsk øl hele kvelden gjennom.

Klokka 19 går også teppet opp for den nest siste forestillingen av Den Stundesløse i Fredrikshalds teater. Her blir det forviklinger og latterlige plott frem til klokka nærmer seg halv ti.

Det fjerde arrangementet som åpner dørene klokka 19 denne marslørdagen er Absolut 60 % Ledin & litt til i Black Box med Vidar Knutsen & Co. Har du ikke kjøpt billett sier du? Synd for deg, for denne konserten er utsolgt.

Noen som savner 90-tallet der ute? Klokka 20 kan nittitalls-nostalgikere ta seg en tur på Dickens i gågata for å høre slagers fra det glade nittitall og mimre om hvor kult det var den gangen Britney Spears og MC Hammer var kongene på haugen. Nittitallsfesten på Dickens varer til langt ut i de små timer.

Klokka 21 åpnes dørene for Rock & Kunst på Vannvogna i gamle Andersens lokaler i gågata. Her kan du sjekke ut Anne Sofie Heidenbergs kunst, hun lager innmari fine bilder. I tillegg kan du høre The Boogietraps og Berusalem spille, det blir ekte haldenrock kvelden ut.

Er du ute etter lørdagsunderholdning av det noe roligere slaget kan du heller ta turen til Bryggerhuset, der går visesanger Oscar Danielsson på scenen klokka 22 med gitaren sin.

Søndag

På søndag kan du støtte en god sak og få litt underholdning samtidig når SOS Barnebyer holder sin årlige veldedighetskonsert i Immanuels kirke. Konserten starter klokken 17, og det er lokale artister som bidrar til å samle inn penger til barnebyprosjektet. Eirik Grøtvedt, Ulrik Stensrød og Aurora Berger er noen av artistene som synger i kirken denne søndagen.

Bryggerhuset får besøk av teatermannen Geirr Johnson søndag, han går på scenen med enmannsforestillingen Den siste Polfarer klokka 19. Terje Støldal spiller bass!

Søndag byr på den aller siste muligheten til å få med seg Den Stundesløse i Fredikshalds teater. Klokka 19 går Johnny Nilsen, Gro Janet Haug Mo og de andre i ensemblet på scenen for siste gang for å spille Holbergs forviklingskomedie i teateret.

Ha en god gjørehelg da dere!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer