Tips til helgen

Denne helgen er det duket for Stenhoggerfestival på Ystehede! Men det er mye annet å finne på i Halden denne helgen også:

Fredag

I hele juni måned synger Dag Brandth og Frank Skovrand sine yndlings-Taubeviser hos Den gamle kommandant hver onsdag, fredag og lørdag. Taube på Fredriksten starter klokken 19.30. Hvis du vil ha mat før konserten må du bestille på forhånd!

På Kongens Brygge blir det liv og røre med Ørstabandet Rotlaus fra klokka åtte og utover. Dette blir hæla i taket og tenna i tapeten, bandet er nemlig et selvutnevnt festband.

På den andre siden av torget arrangeres det fredagsunderholdning av et roligere slag. Klokka ti dukker David opp på Bryggerhuset med Quizen under armen. Dann et lag og meld det på, du kan bare bli smartere!

I gågata oppe på nordsiden er det duka for fredagsdanseparty! DJ Øivind Strøm stiller seg bak platespinnern og spiller festmusikk for danseglade haldensere på Dickens fra klokka ti til klokka ett. Tenk ut en ønskelåt eller to på forhånd, for her er det nemlig lov å be om favoritter.

Lørdag

På lørdag er timen endelig kommen for åpning av  Stenhoggerfestivalen på Ystehede.  Her blir det marked, utstillinger og mye fint å se på og spise. Klokka 12 er det premiere for skuespillet Granittliv! Forestillingen spilles også klokken 16. På kvelden arrangeres det Vise- og fortellerkveld på festivalområdet, da blir det servering av den mer festlige typen drikke – og attenårsgrense fra klokka sju av. Malin Møller og Thor Thorsen er innslag på programmet denne kvelden.

Oppe på festningen er det atter en gang klart for Taube på Fredriksten lørdag kveld, ta en tur til indre festning og få på plass sommerkänslan med Fritiof Anderson, Rönnerdahl og Co.

På Bryggerhuset kjører de like greit en trippel underholdningspakke på lørdag, da skal både Lucky Malice, Freedumb og Cordovas spille. Kvelden starter ganske så pønkrockete med Lucky Malice og Freedumb. Pønken byttes ut med americana i elleveslaget, da går nemlig Cordovas på scenen.

På Dickens skal trubadur Nilsemann gå på scenen på uteserveringen klokka ti, han har planer om å by på både country, rock, irsk folk og blues på lørdagskvelden.

Lucky Malice er ett av tre band som spiller på Bryggerhuset lørdag kveld. Et pønke/americana-kinderegg! Foto: Lucky Malice.

Søndag

På søndag kan du piffe opp dine lokalhistoriske kunnskaper om Rød Herregård hvis du vil. Omvisningene i huset på Rød Herregård starter 11 og 14, og så kan du få en omvisning i hageanlegget klokken 12.30.

Gikk du glipp av årets Stenhoggerfestival på lørdag får du en ny og siste sjanse på søndag. Forestillingen spilles i to runder; en klokken 12 og en klokken 16. Festivalområdet åpner en time før første forestilling.

Søndag kveld kan du få høre både Mozart og Bellman i Fredrikshalds teater. Da tar nemlig Østfold serenadeensemble turen til det ærverdige teater for å spille fra klokken seks og utover.

Østfold serenadeensemble spiller på Fredrikshalds teater søndag kveld.

Ut og gjørra!

Kommentarer

kommentarer