Tips til helgen

Vi går straks inn i junihelg nummer to, og sommeren er et faktum. Denne helgen kan du velge mellom hele sju konserter i Halden by. Men det er ikke bare det som skjer altså, her er mer:

Helgen starter med en marsj på Fredriksten festning fredag kveld, nærmere bestemt i forgården til kommandantboligen. Det er Tistedalen Musikkforening som inviterer, og konserten starter klokken seks. Ta med en stol hvis du ikke orker å stå lenge! Eventuelt kan du marsjere litt rundt i forgården i takt med musikken, da får du trim også.

Går du videre inn i indre festning og litt nedover kan du fortsette kulturopplevelsen på Den gamle kommandant fra halv åtte og utover. Da står nemlig Dag Brandth og Frank Skovrand klare med sin Taube på Fredriksten. Kom og få sommarkänsla og deilige viseskatter i kommandantens bakgård.

Nede på sydsiden er det duka for en hakket mer rockete konsert når Neverleavers går på scenen på Kongens brygge klokka ni. Her skal det serveres cover fra både AC/DC, Rod Stewart, Neil Young og mange flere.

På Bryggerhuset blir det underholdning av et roligere slag på fredagskvelden. Men stor stemning blir det nok like fullt når Henrik og Jørgen smeller til med sin populære Pøbbingo fra ti og utover. Killer premier loves.

Lørdag

På lørdag er det Haldendagen! Boder, stands, aktiviteter, tilbud, konserter og mye mer popper opp over hele sentrum, og det skjer ting på begge sider av bybroa.

Klokka 12 går startskuddet for årets fjerde og siste ritt i Halden og Aremark rittkarusell. Ormtjernrittet er et terrengritt på 35 kilometer, og det er egne løyper for barn og ungdom.

På Brygga kultursal kan du overvære Asak kulturbarnehage sommerforestilling mellom 14 og 16. Alle skolestartene fra samtlige TDM-barnehager i omegn stiller i et forrykende show som de har skrevet handlingen til selv.

Litt lenger utpå ettermiddagen er det avspark for hjemmekampen mellom Kvik Halden og Valdres på Halden stadion. Kampen starter klokken fire.

I kveldinga på lørdag er det atter en gang duket for sommer-Taube i kommandantens bakgård i indre festning. Husk at hvis du vil spise før forestillingen må du bestille mat på forhånd!

Nede i Halden havn går Thor Thorsen på scenen på Kongens Brygge klokka ni, der skal han og de andre fra The Thor Thorsen Experience ta en tur langs memory lane. Men det loves nye Thorsen-låter også! Billetter fås kun i døra.

Den tredje konserten på sydsiden lørdag kveld er det Mikrobryggeriet som står for. Der skal synthpopbandet Supercraft ha releasekonsert for sitt nye album Select & Operate fra klokka ni og utover.

På Bryggerhuset stiller Monne seg bak mikrofonen klokken ti, og med seg har hun det lille bandet sitt og en drøss med nye låter som hun gleder seg til å spille for haldenpublikummet.

Søndag

På søndag kan du være friskus og gå på tur med Tistedalen turlag rundt nordre Boksjø om du vil. Oppmøte på Risum vgs klokken 10!

Ikke så naturinteressert? Kanskje du er glad i historie? På Rød Herregård er det to omvisninger inne i huset på søndag, samt en omvisning i det flotte hageanlegget rundt herregården. Herregårdskaféen er naturligvis også åpen.

Ut på tur i den vårfine barokkhagen på Rød herregård.

Søndag kveld inntar den svenske musikeren Peter Nordberg Pollys bakgård for å underholde haldenserne med sin lune visepop. Det serveres burgere til konserten, men denne må bestilles på forhånd!

God gjørehelg!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer