Tips til helgen

Det er hett i Halden om dagen, men det stopper ikke kulturlivet i Halden fra å pulsere. Denne helgen kan du gå på teater, konsert, polsk lørdag på biblioteket, utstillinger og omvisninger og ganske mye mer.

På fredag er det utstillingsåpning for en ny og spennende utstilling på Fredriksten museum. Det store fallet er en utstilling som handler om Karl XII og hans aller siste angrep. Utstillingsåpningen starter klokken 12, og her blir det korsang, fanfarer, salutter og mye annet spennende.

Litt lenger nede i samme brosteinsgate, inne hos den gamle kommandanten, finner du Dag Brandth og Frank Skovrand litt senere på kvelden. Klokken 19.30 stemmer de i med årets første Evert Taube-låt i den første av mange Taube på Fredriksten fremover.

Klokka åtte går Liv Anne Fossbråten og stiller seg bak mikken på Dickens, da blir det en times Stand up i kjellern i gågata. Etter stand up-showet er ferdig blir det musikk ved DJ Bear City.

Lørdag

På lørdag åpnes dørene for utstillingshelg nummer to for NåDa-utstillingen på Spinneriet. Barna på Tistedal skole har samarbeidet med proffe kunstnere og laget en spennende utstilling dere bare må få med dere. Utstillingen er åpen både lørdag og søndag mellom 12 og 16.

På Risum blir det dansing hele helgen til ende. På Dansecamp kan du få prøve deg på jazz, hip hop, moderne dans, street dance og mye mer. Det blir workshoper både lørdag og søndag.

Er du ikke danseglad? Kanskje du er sykkelgal i stedet? På lørdag går Stenhoggerrittet av stabelen. Alle føtter på pedalene klokka 12, og åstedet er Aspedammen.

På lørdag blir det liv og røre i sentrum, samma hvor varmt det blir. Da er det både Bylørdag i sentrum og Elvefestival på Tista senter. Klokken 13 blir det anderace i Tista! På Halden bibliotek arrangerer Dina Billington og Vår Verden Polenlørdag mellom 11 og 14. Her blir dukketeater, gratis mat og flere verksteder for barn og voksne. Alt er gratis!

På lørdag er det også den store Kornsjødagen, og her blir salgsboder, stands, underholdning og masse god mat. Og hvis du vil kan du faktisk ta Toget til Kornsjø denne lørdagen. Bymisjonen og Halden LO setter opp tog til Kornsjø som en slags kick off for årets TV-aksjon.

Utpå kveldinga kan du ta deg en tur på Halden stadion og overvære Kvik Haldens hjemmekamp mot Bjørnevatn. Kampen starter klokka sju.

I Halden havn blir det fest og hålligång lørdag kveld, da tar nemlig Staysmann og Lazz turen til Kongens Brygge. De går på scenen klokken åtte.

Søndag

På søndag kan du også besøke utstillingen på Spinneriet, dette er den siste muligheten til å få med seg NåDa-utstillingen før den lukker dørene.

På Rød Herregård kan du få omvisninger både inne i huset og ute i hagen hver søndag fremover. Omvisningene i hovedhuset starter 11 og 14, og omvisningen i hageanlegget starter klokken 12.30.

Klokken 18 på søndag blir det karakterspill med høy innlevelse på Black Box, når Martin og Silje åpner dørene for sitt humorshow Han kaller meg sola.

En drøy time etter teppet går opp for Martin og Silje på Black Box går Sara Shook & The Disarmers på scenen på Reis. Ser dere? Masse å gjøre i Halden. Som vanlig.

God gjørehelg!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer