Tips til helgen!

Denne helgen byr Halden på mye rart. Du kan få oppleve pil-og bueskytende akrobater, to ulike stand up-show, høytlesning på biblioteket, Piaf på norsk og Ibsen på fransk. Blant annet.

Helgen starter med et brak på fredag klokka seks. Da åpner Cirkus Arnardo teltflappene for haldenserne oppe ved festningen. Det loves høytsvevende akrobatiske stunt og høy glitterfaktor, samt veldresserte dyr og supersterke menn.

Er tacofredagen hellig for deg? Hva med å ta turen til Kongens Brygge og innta fredagstacoen der for en gangs skyld? Der kan du nemlig få musikk til tacoen, for Terje Ingar og Rino spiller fra halv seks til åtte denne fredagen.

Er verken taco eller akrobatikk din greie? Hva med Piaf? Pernille Heckmann går på scenen hos den Gamle Kommandant for å synge Piaf på norsk klokka sju. Kommandanten blir svært glad når det synges i indre festning.

I åtteslaget finner du Tommy Tokyo på Herregårdskaféen, han er på akustisk turné og spiller i kaféen frem til klokka elleve.

Klokka sju er det klart for helgens første standup på Brygga kultursal. Ingar Helge Gimle har planer om å by på seg sjøl når han kommer til byen for å humorisere rundt midtlivskriser og selvhjelpsbøker.

På Bryggerhuset er det tid for POP-kjellerenreunion klokka ti, da går 2 l’s Coffee Band på scenen for å covre Cliff Richard og The Shadows.

Vil du heller synge sjøl kanskje, fremfor å høre andre gjøre det? Vel, Karaokemaskinen skrus på klokka ni på Dickens, og scenen er din! Og det kan den være helt frem til klokken elleve. Men det kan hende noen andre vil ha mikrofonen også altså.

Lørdag

På lørdag åpner en ny, spennende Utstilling på Galleri Rød Herregård. Her skal Ingun Dahlins skulpturer og Anne M. Hjelviks malerier vises og selges. Den offisielle åpningen er klokken 12, og utstillingen er åpen til 16. Utstillingen er også åpen på søndag.

Samtidig som teppet går opp for Ingun Dahlin og Anne M. Hjelviks kunst i herregårdsomgivelser åpnes dørene for Platemessen på Feelgood. Kom og bla i vinyl i Svenskegata mellom 12 og 17!

Det tredje arrangementet som åpner dørene presis klokken 12 denne lørdagen er Klesbyttedagen på Halden Storsenter. Kom med klær du ikke lenger bruker og bytt dem mot noe nytt, en effektiv og bærekraftig måte å fornye garderoben på! Det er Naturvernforbundet i Halden som står for arrangementet.

I kveldinga er det duket for å få skratta og ledd ganske bra på Brygga kultursal, når Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik entrer scenen med sitt humorshow Tusvik og Tønne på Oppdragelsesreise klokka sju. Her skal de frittalende komikerne drøfte tidligere oppdragelse, fremtidig oppdragelse og samfunnsoppdragelse.

På Høna er det tid for Ølsmaking igjen klokka seks. Det skal smakes på og snakkes om øl frem til åtte.

Klokka ti går haldenkompis Levi Henriksen på scenen på Bryggerhuset med Babylon Badlands og spiller det Tom Skjeklesæther kaller heartlandrock for haldenserne.

Klokka ti går også DJ Øyvind Strøm på jobb på Dickens, han skal spinne plater der helt til klokka blir to på natten.

Søndag

På søndag kan du ta med deg barna og møte barnebokforfatter Kaia Nyhus på Halden bibliotek og høre henne lese høyt om lumpne storesøstre fra barneboken Hun som kalles søster. Kaia Nyhus åpner permene til boken klokken 13, så da må alle være på plass og ha ørene på.

På søndag kveld kan du oppleve noe så unikt som Ibsen på fransk på Fredrikshalds teater! En fransk amatørteatergrupper setter nemlig opp Fruen fra Havet på teateret klokken halv åtte. Det vil være norske undertekster til stykket!

Ut og gjøre!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer