Tips til helgen

Denne helgen blir det kulturbonansa i Halden! Du rekker ikke alt, men du kan få med deg ganske mye hvis du planlegger det godt.

Kulturbonansaen er i gang allerede ved lunsjtider på fredag, og det er BomKræsjBang som besørger helgens første konsert. Åstedet er Frivilligsentralen, og konserten er gratis. Ta en lang lunsj på fredag, og start helgen med et kulturbang!

Galleri WendA åpner Tuva Fager Skjærvik sin aller første utstilling klokken 18. Tuva tegner figurativt, og stiller ut med Tove Kristin Fager og Øyvind Mo Larsen på Galleri WendA. Utstillingen er åpen lørdag og søndag også.

Klokka sju er det klart for musikkteateret Si at du behøver meg med Sanne Kvitnes og hennes lille ensemble i Brygga kultursal. Denne forestillingen er straks full, men finner du ikke en billett får du en ny sjanse på lørdag. Samtidig, i Immanuels kirke, tar blåseensemblet instrumentene fatt for Mozarts Requiem – Mendelssohns Symphony No. 4. Dirigent er Peter Szilvay.

På slaget sju starter også BomKræsjBangs andre konsert på fredag, og nå er det Erlandsens Conditori som står for tur. Billetter finner du på Ticketmaster. Og jaggu er det ennå et kulturarrangement som har starskudd klokka sju denne fredagskvelden, enda mer bomkræsj faktisk. På Saugbrugs er nemlig dramaelevene fra Risum klare med sitt teaterstykke Revisoren Revidert klokka sju.

Du kan selvfølgelig ikke være fire steder samtidig klokka sju, så her må du jo velge ett av arrangementene. Men etter at alt dette er ferdigspilt rekker du akkurat å flytte deg bort til Bryggerhuset for å høre Robert Moses and the Harmony Crusaders spille, for de går på scenen først klokka ti.

Robert Moses & The Harmony Crusaders går på scenen på Bryggerhuset klokka ti på fredag.

Lørdag

Lørdag klokken 12 åpnes dørene for utstillingshelg nummer to med Håkon Bleken, Sverre Bjertnes, Tone Dietrichson og Bjarne Melgaard på Galleri Rød Herregård. Utstillingen er åpen fra 12 til 16, og kaféen er åpen underveis.

Lørdag 17. mars markeres St. Patricks Day over store deler av verden, og dagen forløper ikke umarkert her i byen heller. På Herregårdskaféen er det St.Patricks day både fredag og lørdag, mens på Mikrobryggeriet nøyer de seg med Irsk kveld på lørdag. Også Grensen Burgerbar markerer St.Patricks day på lørdag.

Det blir irsk stemning på Herregårdskaféen både fredag og lørdag.

Hvis du ikke har hatt muligheten til å se Revisoren Revidert ennå har du muligheten også på lørdag. Det samme gjelder Sanne Kvitnes sangteater Si at du behøver meg, som spilles på kultursalen fra sju til ni.

Søndag

På søndag må du benytte muligheten hvis du har lyst til å få med deg kunstutstillingen på Galleri Rød Herregård, da har de siste utstillingsdag.

Har du ennå ikke fått nok kultur denne helgen kan du fremdeles få et par kulturopplevelser søndag kveld. I Immanuels kirke kan du støtte en god sak ved å gå på SOS Barnebyers veldedighetskonsert. Den begynner halv seks. En snau halvtime senere braker det løs i Brygga kultursal, for klokka seks begynner nemlig årets UKM Halden! Kom og se unge flinke folk på scenen!

Ut og gjøre!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer