Tilbyr gratis golftrening for barn og unge

Halden Golfklubb slår et slag for at unge folk skal drive med golf og tilbyr gratis opplæring i golf for barn og unge mellom 12 og 16 hver onsdag fra 18.00 til 19.00.

Jeg tar en tur opp til Halden golfklubb for å sjekke ut det nye tilbudet for barn og unge onsdag kveld, og ved klubbhuset finner jeg en gjeng med barn og unge som står og slår golfballer forsiktig ut på greenen. Idrettslærer på Høgskolen og golfentusiast Harald Oseland er kveldens instruktør, og følger nøye med på de unge golfspillerne, og går fra den ene til den andre for å gi noen gode råd.

– Vi har hatt et ønske nå om å ha et tilbud til ungdom, forteller Harald, så nå tilbyr vi ukentlige juniortreninger her på onsdager for barn og unge mellom 12 og 16. Noen kommer hver gang, og noen kommer innimellom. Noen av dem er faktisk blitt så erfarne at de spiller på banen allerede, jeg ser dem her andre ettermiddager og helger her med foreldre og besteforeldre. I dag skal vi begynne med kipping, altså slå inn på greenen. Etterpå skal vi bort på driving rangen og trene på lange slag. Forrige uke trente vi på putting.

Harald har tidligere vært golfinstruktør i klubben, samt hatt ansvar for grøntkort i golfklubben, eller det golfklubben kaller veien til golf.

– Golf kan være teknisk vanskelig, sier Harald, men det er ikke bare teknikken man må kunne når man skal ut på golfbanen. Det er mange på banen samtidig, og man vil ha spillere både foran og bak seg når man er ute. Det innebærer faktisk en viss fare. Derfor må man vite litt om både spill og oppførsel, og i dette ligger jo skikk og bruk for golfspillere. Det snakker vi litt om her på disse onsdagene.

De ser ut til å ha grei kontroll, de unge som har møtt opp denne onsdagen. Emilie er 11 og har spilt golf i snart to år, hun sender ballene kontrollert og fint inn på greenen.

Emilie (11) er god på å kippe baller inn på greenen.

Hva lærer dere her på onsdager?

– Vi lærer hvordan vi skal holde golfkølla for eksempel, forteller Emilie, det er ganske viktig at man holder den riktig. Hvis ikke blir slaget helt galt. Og så er det viktig at man står med bøyde knær. Det er sånne ting man skal tenke på.

Er det vanskelig?

– Litt, men det er bare å øve så blir man fort bedre. Det er veldig gøy! Det som er mest gøy er å stå og slå lange baller på driving rangen.

Slår du langt eller?

– Hundre meter kanskje!

Emilie har jo spilt golf en stund, så hun har faktisk grøntkort og spiller golf med farmor på banen innimellom.

Harald Oseland demonstrerer hvordan man skal slå ballen uten å få med gresstuster.

Jeg overlater ungdommene og Harald til sitt, nå skal de snart få testa musklene og slagferdigheten på driving rangen og noe sier meg at det er best å skygge unna innen den tid.

Kjenner du noen mellom 12 og 16 som kunne tenke seg å lære golf? Nå har de sjansen! Hver onsdag mellom 18.00 og 19.00 samles de rett ved parkeringsplassen – det er bare å møte opp! Man kan ha med seg eget golfutstyr, men klubben har utstyr som man kan låne dersom man ikke har eget.

Her finner du Halden golfklubb på Facebook!

Her finner du Halden golfklubbs nettside. 

Kommentarer

kommentarer