Tilbyr gratis aktiviteter til barn og unge i ferien

Familiefestivalen Verdensbro (tidligere Vår Verden) vil fargelegge Halden-sommeren med mange fine aktiviteter for barn og unge i Halden:

VERDENSBRO (tidligere Vår Verden) ønsker for tredje året på rad å arrangere Barnas Verdensdager, en familiefestival for absolutt alle. Fjorårets festival ble en stor suksess med over 3000 små og store fremmøtte. I år er situasjonen annerledes på grunn av koronaepedemien. Siden vi ikke har mulighet til å samle så store folkegrupper arrangerer vi Barnas Verdensdager med en ny vri i år.

Mange barnefamilier er hjemme i sommerferien og har behov for aktiviteter derfor ønsker vi  å spre festivalen utover sommeren til å omfatte flere mindre arrangementer fylt med kreativitet og glede. Vi har fått støtte av Sparebank1stiftelsen i Halden, bufdir og Gjensidigestiftelsen til å gjennomføre aktiviteter i sommerferien.

Vi vil ta utgangspunkt i festivalprogrammet fra i fjor og fylle sommerferien med tilgjengelige kulturopplevelser for alle. På Fargespillhuset vil det være sommertilbud i dans, sang og yoga, samt spennende workshops for ungdom. Ukentlig i sommer vil det arrangeres gratis kinofilm hver onsdag på Halden kino. Det skal arrangeres matkurs og internasjonal restaurant for barn på bykjøkkenet til Kirkens bymisjon, det vil bli skapt kreative opplevelser for barn i gågata og koselige sommeraktiviteter i bakgården til Dickens og Fargespillhuset. 
Verdensbros arrangementer er helt fritt for kjøpepress og kommersielle interesser, her er alt gratis.

Målet er å skape arenaer hvor ALLE skal ha mulighet til å få være med å skape gode minner og få felles opplevelser å snakke om. Vi har erfart at mat, kulturopplevelser og frivillig arbeid kan være viktige døråpnere til dypere bekjentskaper som vennskap og tillitsforhold, også utenfor arenaen.

Foto: Verdensbro.
Foto: Verdensbro.

Her er en mer detaljert presentasjon av aktivitetene:

BARNAS INTERNASJONALE RESTAURANT:

I løpet av juni-august 2020 skal VERDENSBRO arrangere matlagingskurs, tre søndager; 28. Juni, 19.juli og 2. August.

Foreningen har fått låne bykjøkkenet til Kirkens Bymisjon for anledningen.  Her skal barn og ungdom sammen med voksne få mulighet til å utveksle mattradisjoner og lære å lage mat som er typisk for de enkelte land. Her kan man lære å lage sushi, wok og nudler og blåbærpai av en profesjonell kokk. Hvert kurs er gratis og har et tak på 6 deltakere. Hvert kurs skal ende i et felles måltid sammen med inviterte venner. For å sikre mattrygghet leies det inn en kokk som vil ha ansvaret for innkjøp, hygiene og tilrettelegging på kjøkkenet og vil også være programleder sammen med den frivillige som skal lære bort  sitt lands matrett. Kurset vil filmes og vises på VERDENSBROS egen youtubekanal. At kursene streames skaper positiv oppmerksomhet rundt mangfold, frivillighet og matglede.

SOMMERVERKSTED: JULI-AUGUST 2020

Hver torsdag i fellesferien fra kl 11-15 vil VERDENSBRO arrangere 5 formingsverksteder i bakgården til Fargespillhuset i gågata i Halden. Her kan barn og barnefamilier i Halden komme sammen og lage forskjellige håndverk og dekor som profesjonelle artister og frivillige lærer bort. Oversikt over aktivitetene: 
Torsdag 2. juli: Drømmefangerverksted 
Torsdag 9. juli: Steinmaleverksted
Torsdag 16. juli: Papir- og smykkeverksted 
Torsdag 23. juli: Potettrykk på miljønett 
Torsdag 30. juli: Filipinskinspirert stjernepynt og andre morsomme hobbyaktiviteter

Vi server gratis slush og popcorn til barna. Verkstedene vil være åpne fra 11-15 slik at folk kan komme innom når det passer. Hver workshop vil ha plass til at 50 barn og voksne kan delta samtidig. Aktivitetene vil bli ledet av frivillige ressurspersoner sammen med innleide gjesteinstruktører. Kurset vil streames og vises på sosiale medier på VERDENSBRO sin egen youtubekanal. Under sommerverkstedet vil det bli underholdning av unge lovende artister fra Halden i bakgården til Dickens og Fargespillhuset. Om ønskelig går det an å kjøpe drikke og pizza fra Dickens som kan nytes i bakgården eller nede i Dickenskjelleren.

I forbindelse med med sommerverkstedene på torsdager, setter vi opp telt i gågata. Her kan barn få gratis hennamaling og ansiktsmaling.

SOMMERTILBUD I FARGESPILLHUSET: JULI-AUGUST
 

Med støtte fra Gjensidigestiftelsen kan Fargespill Østfold holde tilbudet på Fargespillhuset åpent hele sommerferien og ha kulturtilbud i sang, yoga og dans hver mandag, tirsdag og onsdag i sommerferien. I tillegg vil det arrangeres gratis låtskriveverksted og sangperfomancekurs for ungdom to helger i løpet av ferien. På kursene og på øvelsene jobbes det med underholdning som skal vises på ung scene under sommerverkstedene hver torsdag i sommerferien.

GRATIS KINOFILM:

Verdensbro har leid Halden kino som skal vise en gratis internasjonal animasjonsfilm hver onsdag kl 12.00 i hele sommerferien. Alle filmene har norsk tale. Her er oversikt over filmene:

Onsdag 1. Juli Min nabo Totoro

Onsdag  8 juli Ponyo på klippen ved havet

Onsdag 15 juli Arriettas hemmelige verden

Onsdag 22 juli Sangen fra havet

Onsdag 29 august Laputa-himmelslottet

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer