Tilbake i Halden

Levi Henriksens første erfaring med å lese offentlig fra egen tekst var i Halden. Onsdag kveld var han tilbake i regi av Halden litteraturforening.

Et fullsatt Bryggerhus tok i mot Levi Henriksen med applaus da han entret lokalet. Litt heseblesende etter at kjøreturen Oslo – Halden tok litt lenger tid enn beregnet, benket han og bokbader Håkon Ohlgren seg på podiet, omringet av forventningsfulle tilhørere.

Etter litt innledende småsnakk tok de fatt på Henriksens roman «Harpesang». På sin særegne måte tok han oss med inn i livet til hovedpersonen, på veien traff vi på både dåp og brennevin, Pinsemenigheten, Halden, Johnny Cash og en EP av Young Lords.

Både i tekst og tale har Henriksen en ofte overraskende måte å beskrive vanlige hendelser på. Bøkene hans er fulle av nye vinkler som fører leseren inn i et eget «Levi Henriksen-univers».
– Noen av personene i boka bygger på min mor, min onkel og min tante. Da de sammen sang i min fars bisettelse gjorde det et veldig inntrykk på meg og jeg visste at dette måtte jeg bruke i en roman en gang – og nå er de der, i «Harpesang», fortalte Henriksen.

12923115_1370466526312403_3543191218819374719_n

Levi Henriksens siste bok er en ungdomsroman, «Så lenge himmelen er over jorda».
– Jeg mener det er den beste boka du har skrevet, den er like mye en bok for voksene som for ungdom, uttalte Ohlgren og ba Henriksen lese litt fra boka som handler om en ung gutt på 16 år som skal dø.

Henriksen og Ohlgren er ikke bare tilfeldige samtalepartnere på et bokbad. De kjenner hverandre godt og var blant annet på research-reise i USA i forbindelse med Levi Henriksens roman «Babylon Badlands».
– Levi samler på kopper fra forskjellige steder og i dag har jeg med en kopp til han fra min siste USA-reise, sa Ohlgren som avslutningsvis overrakte forfatteren en ny kopp til samlingen.

Artikkelen er levert av Halden litteraturforening.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer