Tight, høyt og kult med Halden Drum Corps

Halden Drum Corps imponerte stort da de inviterte til en times trommekonsert med både juniorer og seniorer i Black Box søndag kveld.

Det er lenge siden vi har sett dem innendørs nå. Halden Drum Corps har, som alle andre, måttet forholde seg til koronarestriksjonene og kun fått spille utendørs. Niks konsert, kun marsjering. Men trommekorpset har brukt koronatiden vel. De har blitt gode. Veldig gode.

Engelske Pete får æren av å åpne konserten. I mørket bak et trommerack står han og proklamerer med mørk røst.

– In the beginning, there was no music….. And Halden Drum Corps said: Let there be drums!

Så kommer trommerne marsjerende ut fra kulissene, og fyller salen med heftig og fengende trommerytmer.

Tutti!

Det har skjedd noe siden sist. For hver konsert jeg går på med Halden Drum Corps låter de tøffere og tøffere. Trommingen er tightere enn noen sinne. Trommestuntene er mer vågale, og trommeslagerne er mer koordinerte og selvsikre. På forrige konsert hadde Halden Drum Corps juniorene sittende langs sidene, for å løpe og hente stikker når de gikk i bakken. Det var ikke nødvendig i dag, trommerne kaster stikkene i lufta og fakker dem selvsikkert igjen etterpå.

Skarptrommisene snurrer, kaster og trikser med stikkene i kveld. Stilig!
Junior Cornelia imponerer på tønne.

Ingen HDC-konsert uten noen sketsjer og litt tull og jangel. Humorinnslagene bryter opp konserten på en fin måte, gir oss rom til å samle oss mellom slaga. Trommegeneral Vidar Eilertsen introduserer et av humorinnslagene, med kveldens gjesteartist.

El generalissimo: Vidar Eilertsen.

– Dagens høydepunkt, og den store overraskelsen, proklamerer Vidar, er en slagverksolist i verdensklasse. Det er en ære å få presentere vår store gjesteartist; Joackim Ødegaard!

Og ut kommer Joackim, med instrumentkoffert og notestativ. Etter møysommelige forberedelser på flerfoldige minutter, der publikum sitter i spenning og stillhet på kanten av stolene og venter, går Joackim til verks på sitt valgte instrument; triangelen. PLING!

Ett eneste lite PLING var det vi fikk fra verdensklasse-Joackim.

Det er jangling på gang også når Joackim setter i gang en liten slagverk-session sammen med juniorene på rør, og minstemann Viktor gir brassen Joackim et slag i hue med sitt rør.

David mot Goliat? Neida, bare Viktor mot Joackim.

Omfattende arbeid er åpenbart gjort i forkant av denne konserten. Det har blitt snekret racks, og trommekorpset har laget egne instrumenter for anledningen. Fot-tønner for eksempel!

Fet fot-tromming på tre av trommeslagerne, som har fått tønner festa til beina og slår på bøtter med stikkene. Bak står resten av gjengen og slår på tønner!

Det er også lagt ned mye arbeid i lys og lyd, og det kler jo trommekorpset godt. De fortjener jo en proff ramme, når de har blitt så proffe selv!

Isabella fra publikum får være sambaen på slutten.

En time går fort i Halden Drum Corps selskap, og når vi er ferdige har vi vært i jungelen – i en galakse langt, langt unna – og dessuten i New Orleans! Heldigvis lander vi solid i Halden igjen til slutt. Og heldige er vi, som har trommekorpset her i Halden. Og ut i høstkvelden går vi, med rytmene i kroppen fremdeles. Halden Drum Corps er ei lita lykkepille på en grå novemberkveld, det er sikkert.

Kommentarer

kommentarer