– Tidenes Tons of Rock-festival

Tons of Rock 2016 nærmer seg slutten. Festivalen har kunnet by på sol og regn, små og store scener, og alt fra lokale band til legendariske rockere som ikke nødvendigvis vet hvilken by de er i («Are you ready, Oslo?»). Vi tok en prat med Espen Holtan for å høre hva han synes om årets festival.

– Det har jo vært tidenes Tons of Rock-festival, sier Holtan. – Programmet har vært helt fantastisk. Vi har en glimrende arena, som er både ryddigere og tydeligere enn tidligere. Og det har nesten ikke vært noe trøbbel.

Holtan har vært en sentral mann i Tons of Rock-staben siden festivalen ble arrangert for første gang i 2014.. Han kan blant annet tilskrives mye av æren for at festivalen arrangeres i Halden. I år jobber han som prosjekt- og arena-koordinator

Holtan forteller at han er fornøyd med årets artister, både personlig og som arrangør.

– Personlig ser jeg mest frem til kveldens siste band, Behemoth. Jeg er rett og slett blodfan. Og det varmer jo i hjerte å få arrangere en av de siste konsertene til Black Sabbath. I tillegg må jeg si at Alice Cooper overrasket positivt.

13548998_10153711382145872_1714110902_o

I løpet av tre år har festivalen kunnet by på navn som Slayer, Anthrax, In Flames, Twisted Sister, Black Sabbath og Alice Cooper. Hvordan tenker man å opprettholde, eventuelt toppe en slik gjesteliste kommende år?

– Nå er ikke jeg booking-ansvarlig, men jeg har forstått at det ligger en masterplan i bunnen. Så man kan trygt sikre seg billetter til neste års festival uten å bli skuffet når artistene blir offentligjort.

Når vi spør hvem Holtan selv håper på å få se, nevnes navn som Motorpsycho, Spidergawd og Gojira.

– Metallica hadde også vært fantastisk, selvfølgelig. Det er jo en våt drøm for alle som arrangerer en slik festival. Men det spørs nok om vi har en arena til det.

13524159_10153711382155872_819055948_o

Holtan har også ambisjoner utover det musikalske aspektet ved festivalen.

– Jeg håper vi kan utnytte byens og festningens potensiale enda bedre. Blant annet ved å benytte en større del av indre festning. Jeg håper også at vi kan engasjere en større del av lokalsamfunnet. Rett og slett utnytte det økonomiske potensiale festivalen har lokalt.

På dette punktet har Holtan allerede gått foran som et eksempel. Tidligere denne uken kunne man lese at han stiller huset til disposisjon under festivalen.

– Det har gått kjempefint … tror jeg. Jeg har i hvert fall ikke fått noen telefoner eller hørt noe annet. Det har bodd fem stykker fra Drammen der siden torsdag. Musikere hele gjengen, så jeg lot gitaren og kontrabassen stå fremme.

Andre saker om Tons of Rock: 

– Vil vise alle aspektene ved festivalen
– 32 timers reisevei til Tons of Rock
– Midtsommars fra helvete
– Haldensere åpnet dag to
– Dagen har vært knall
– Dagens outfit: Poncho
– 
Dagens outfit: Hodeplagg

Vil du vite mer om andre arrangementer i Halden?
Besøk kulturkalenderen på kandusi.no

 

Kommentarer

kommentarer