Tid for rockesokk

Lørdag 21.3. er dagen da vi alle bør ta på oss to ulike sokker. Slik markerer vi at også mennesker med 3 eksemplarer av kromosom 21 (derav datoen 21.3.) er en del av vårt mangfoldige samfunn.

Vi sier gjerne at de har Downs syndrom. Men uansett navn og antall kromosomer er de like fullt en del av vårt store fellesskap. Ulike «oss andre»? På noen områder ja, på andre områder nei. Et menneske er et menneske, uansett. Og alle mennesker har samme verdi.

Det fødes i dag langt færre med Downs syndrom enn tidligere. Noen av dem sier at de føler seg utryddingstruet. Derfor er det viktig med en slik dag for rockesokk. Våre ulike sokker viser at vi har rom også for ulike mennesker.

For KrF er det viktig at vårt samfunn har plass til alle. Heldigvis er det mange andre som også tenker på samme måte. Statsminister Erna Solberg skal delta i rockesokk. Karsten Warholm også. Det samme vil jeg gjøre. Jeg oppfordrer derfor alle haldensere til å delta i lørdagens markering ved å ta på seg to ulike sokker. Så blir vi mange som samtidig rocker våre sokker!

 

Dagfinn Stærk

Halden KrF

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer