Ti tips til helgen

Den første helgen i november byr på flere forskjellige konserter og en skikkelig utfordring for de som er glade i å løpe.

Konsert på Herregårdskafeen
Fredag kveld blir det en intim konsert på Herregårdskafeen med gitaristen Ole-Martin Olsen. Han skal fremføre Benjamin Brittens monumentale Nocturnal after John Dowland; Johann Sebastian Bachs Preludium, Fuge og Allegro BWV 998; etyder og preludier av den brasilianske komponisten Heitor Villa-Lobos og vakre stykker for lutt av den engelske renessansekomponisten John Dowland.

Konsert på Bryggerhuset
Den irske jenta Janet Devlin ble først kjent i X-factor UK i 2011. Etter det har det blitt mange konserter og et par album. Denne fredagskvelden står hun på scena på Bryggerhuset. I tillegg er det to artister som support. Den ene er Oda Gondrosen som var med i The Voice. Den andre er Haldens egne Kim Andre Henskjold Jensen.

Konsert på Feelgood
Fredag er det konsert med Sweden og Hiawata på Feelgood. Sweden beskrives på denne måten: ”SWEDEN er lyden av Østfold 2016. Av grensehandel og pressa pol-kvoter. Av tigerskott og dundersalt. Av tjukke l’er og tynne slips. Av togpendling over østfoldsteppene. Av pålandsvind og 18 grader på Foten. Sweden er lyden av Christian Spro og Fredrik Gretlands melodiøse, gitardrevne poplåter.”

Halden ultraintervall
Har du lyst på en skikkelig utfordring så melder du deg på Halden ultraintervall. Dette er et løp for spesielt interesserte, men det kan være interessant å være publikummer også. Konseptet er at man skal løpe 10 kilometer 8 ganger i løpet av døgnet.

Boklansering
Lørdag er det boklansering av bind1 av Haldens historie hos Køhn Libris.

Konsert på Brygga
Lørdag kveld kommer Lars Winnerbäck til Brygga Kultursal. Konserten ble utsolgt i løpet av få dager etter at billettene ble sluppet.

Releasekonsert
Lørdag er det relasekonsert med Marit Trønnes med band. Plata heter ”Tida er inne” og konserten er på Herregårdskafeen.

Bygdekino
Søndag er det bygdekino på Prestebakke. På programmet står filmene Trolls og Kongens Nei.

Konsert på Pollys
Søndag får Pollys Tearoom besøk av Peter Nordberg. Nordberg er nok mest kjent for sitt samarbeid med tidligere Vamp-vokalist som resulterte i tre album. Arrangøren lover ”en konsertopplevelse som spenner fra hviskende blå-stemning til buldrende ur-grooves.”

Forfattermøte i festningen
Søndag er det forfattermøte med Kristin Søhoel og Trine Folmoe på Fredriksten festning. Arrangementet passer for barn fra fem år.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer