Thomas podder om mørk musikk

Mannen bak Mork benytter koronatiden til å lage en podcast om mørk musikk. Thomas Eriksen har allerede rukket å lage flere episoder av sin mørke podcast. Episode fire slippes denne uka.

På vei hjem fra et besøk hos sin mor bestemte Thomas Eriksen seg for å prøve å snakke uavbrutt inn i micen i tretti minutter da han kom hjem. Som tenkt, så gjort. Dermed var første episode av podcasten The Thomas Eriksen podcast spilt inn.

-De siste par åra har jeg hørt mer og mer på podcast selv, forteller Thomas. Joe Rogan, Marc Maron og så videre. Jeg husker jeg ble spurt for over ti år siden om å være med på en podcast-episode et sted og tenkte; «podcast, det er vel ikke noe interessant» og avslo hele greia. Nå er det typ en av de mest populære plattformene i verden. Så jeg har så og si oppsøkt muligheten til å være med på podcaster i forhold til markedsføringen rundt plateutgivelser. Samtidig har jeg lekt med tanken på å gjøre det på egen hånd. Nå som plutselig teppet ble revet bort under beina våre, med tanke på avlyste konserter og turnéer, hadde jeg brått mye mer tid til overs.

Koronaen setter en effektiv stopper for bandøvelser for Thomas og Mork, men han går på jobb som vanlig.

-Så verden er i bunn og grunn seg lik for min del. Jeg holder avstand fra min mor, tilfelle det skulle være noe fare for smitte, da jeg verner veldig om henne. Men jeg tar samme forholdsregler som alle andre ved å holde passe avstand og beholde anbefalt hygiene. Fordelen med karantene eller permittering er jo at man forhåpentligvis har mer tid til å lytte til podcast .

Første episode var altså impulsivt spilt inn en sen kveld, og en ny podcast var født. Men spørsmålet var; hvor skulle veien gå videre? Hva slags rød tråd skulle The Thomas Eriksen podcast ha? Noe mørkt måtte det jo bli.

-Jeg skal være helt ærlig og si at jeg bare kastet meg ut i dette uten noe form for konkret plan, forteller Thomas. Men at podcasten skulle være basert på mine egne opplevelser og karriere var og er åpenbart, da jeg ikke er kapabel til å snakke i det vide og brede om masse temaer. Enda i alle fall. Jeg har jo anskaffet et godt nettverk etter å ha dedikert så mye tid og energi i musikken min at jeg har mulighet til å invitere kjente og ukjente gjester med på episodene.

Og når Thomas inviterer gjester er det naturligvis folk som vandrer i Black Metal-sjangeren. Thomas har valgt å spille inn podcasten på engelsk, siden han har mye publikum også utenfor Norges grenser.

-Hvor dette bærer herfra, vil tiden vise, sier Thomas. Enn så lenge er det moro, og tilbakemeldingene har vært overraskende gode. Episode nr 4 slippes denne uka og vil bestå av en samtale med en person fra et av de største norske bandene innen vår sjanger.

Her kan du høre første episode i The Thomas Eriksen podcast:

Du finner også podcasten på YouTube!

I tillegg til at podcasten legges ut på Spotify og YouTube er den også tilgjengelig på Apple podcast og Itunes!

Kommentarer

kommentarer