The Olivers

I november setter Juleselskapet opp musikalen Oliver i Fredrikshalds Teater! Møt hovedrolleinnehaverne; Lars Skovrand og Emil Tennø Rübberdt , de skal bytte på å spille Oliver i stykket. 

Det øves i Sparebanksalen på Blackbox om dagen. Hver helg samles store og små grupper i Juleselskapet i Sparebanksalen for å flikke og finpusse på scener og sanger. Når jeg kommer inn i salen, driver Frank Skovrand og dytter rundt på Emil, aka Oliver. Frank er som vanlig en vemling på scenen, og denne gangen skal han spille den slu og slemme Bill Sikes. Oliver nummer to, Lars, sitter og ser på sammen med Fagin-gutta, den rampete guttegjengen som tar til seg Oliver i løpet av stykket.

Ketil Ravneng, Emil Tennø Rübberdt og Frank Skovrand.

Jeg får låne The Olivers for en liten prat. Emil reiser langveisfra for å øve, han bor nemlig på Nesodden og kom over Juleselskapets audition-annonse via tanta til en kamerat. Emil har vært med og spille teater før.

– Jeg begynte egentlig med teater rett før koronaen, forteller Emil, så jeg har ikke holdt på så lenge. Men jeg har vært med på tre teaterstykker på Teaterfabrikken på Nesodden.

Lars har også rukket å opparbeide seg litt tid i manesjen, på under ett år har han vært med på hele tre teaterstykker. Han var med i Juleselskapets oppsetning av Nøtteknekkeren før jul, og dessuten var han med i Uddaspillet i Vadet i sommer. Og nå øver han til Oliver, som settes opp i teateret i november. Og denne gangen er han faktisk hovedpersonen i stykket! Det er jo litt mer jobb. Og litt mer replikker.

Var du nervøs på audition eller?

– Jo, jeg var jo det. Vi skulle synge en sang, og si noen replikker. Men det gikk jo bra.

The Olivers!

På øvingene bytter Lars og Emil på å øve inn Oliver-sekvenser. Den som ikke er framme og spiller Oliver, er med i Fagin-gjengen.

Hvordan er det å dele på en hovedrolle da?

– Det går helt fint, sier Lars.

– Det er veldig bra, sier Emil, for da kan jeg se på Lars og se hvordan han gjør det først.

– Ja, Emil sier alltid at jeg skal gå først, sier Lars.

Emil er en luring han.

Det blir mye øvetid på Lars og Emil. Og gutta er jammen tøffe. De skal synge mo spik alene foran et fullt teater, og med et helt ensemble i ryggen.

Regissør Geir Andersen peker og forklarer, Veronica Bålerud Mittet, Emil og Liv Renate Elnes Hovengen gjør som sjefen sier.
Når Lars ikke er Oliver, er han en av gutta i Fagin-gjengen.

Hvem er egentlig han der Oliver da?

– Oliver er en fyr som er foreldreløs, sier Lars. Han er en artig fyr. Han bor i London, og det skjer veldig mye der. Han blir jo solgt for eksempel. For fem pund.

– Han er egentlig en snill fyr, sier Emil. Han er litt forvirra, og det skjer mye fæle ting med ham.

Husker du historien? Om den lille barnehjemsgutten Oliver, som blir solgt til et fælt ektepar som driver begravelsesbyrå, og siden rømmer og lever et liv på gata sammen med den rampete guttegjengen til skurken Fagin? Historien er basert på Dickens-klassikeren Oliver Twist, der vi følger den foreldreløse Oliver gjennom hans eskapader og nye, farlige bekjentskaper.

Fagin-gutta!

Er det gøy å øve?

– Ja, sier Lars og Emil.

– Når jeg er hjemme, så vil jeg ikke på øving, forteller Lars, men når jeg kommer hit på øving, så er det alltid gøy.

Gleder dere dere til premiere?

– Ja! sier The Olivers i kor.

Billettene til musikalen Oliver med Juleselskapet er allerede lagt ut til salg! Forestillingen spilles 26. 27. og 30. november, samt 2. og 3. desember!

Her kan du kjøpe billetter!

 

Kommentarer

kommentarer