The Cheaters kommer til Bryggerhuset

Fredag 5. mai skal det nok en gang rockes på Bryggerhuset. Gutta i The Cheaters lover en konsert med de beste låtene de har laget, inkludert et par fra neste plate som aldri er spilt live før.

The Cheaters har spilt sammen i drøye ti år og har festivaler som Roskilde, Øya og Slottsfjell på lista over steder de har vært. De har turnert i Europa og i 2015 ble de belønnet med Spellemannsprisen for beste rockealbum ”Rites of spring”.

Noen har beskrevet musikken til The Cheaters som hardtslående og moderne punk med friske melodier og smarte refreng. Andre har kalt musikken deres for en smeltedigel av storheter som The Who, Stooges, The Jam, Buzzcocks, Television Personalities, Wipers, Fugazi og Hot Snakes.

Men hvem inspireres de av?
– Vi inspireres av veldig mye forskjellig. Vi startet med bakgrunn i en felles kjærlighet for sekstitalls garagerock og 77- punkishe ting. Første låtene vi spilte var cover av The Jam og LOVE! Det ligger fortsatt som ett fundament i låtene vi lager nå, men vi prøver å utvikle det til noe nytt, og jeg tror ikke folk tenker på oss som et typisk garagerockband lenger, forteller Øyvind.
– Nye ting som inspirerer meg om dagen er for eksempel Blake Mills, King Gizzard, King Krule, Baxter Dury, The Lemon Twigs, Syd Arthur, Alabama Shakes og den nye til Iggy Pop.

I 2014 ga de ut ”Rites of spring” og i 2016 kom ”Hooked”. Nå er de i gang med nytt album igjen.
– Vi er straks ferdig med låtene til en skive, og planlegger å spille inn den til høsten, forteller han og lover at haldenserne skal få høre et par av de nye låtene.

Hvor mye har en Spellemannspris i 2015 å si for The Cheaters?
– Det har betydd mye, men kanskje ikke så mye som mange tror. Det er klart at flere folk hører musikken og manhar fått et slags godkjentstempel av musikkbransjen. Men når det gjelder platesalg og muligheten til å drive med musikk, har det vel hatt minimalt å si. Spellemann i rock er vel ikke hva det en gang var.
Selv om de har spilt på mange store scener gleder de seg minst like mye til konsertene som er på steder som Bryggerhuset.
– Det kommer til å bli rett – i – trynet konsert med de beste låtene vi har laget. Jeg håper Haldensærene kjenner sin besøkelsestid. Vi gleder oss sinnsykt i hvert fall!

Her kan du lese mer om konserten.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer