The Boogietraps byr på trøbbel

Fredag 12.mai slapp The Boogietraps sitt andre fullengderalbum, «Trouble», og med dette inviterte de inn til releasekonsert på Kulturhuset. Det er 2 år siden de slapp EPen «UK vs. US», og på den tiden har de snekret sammen 13 nye låter proppfulle av energi og attitude. Og mange av dem fikk vi også servert denne kvelden.

Da bandet gikk på scenen virket det som at ikke alle i publikum hadde fått beskjeden, for det var litt glissent i starten, men det virket ikke til å plage dem stor. Det skulle ikke mer enn et par akkorder fra åpningslåta, «She’s My Baby», før rommet begynte å fylle seg opp. Egentlig skulle det være et supportband for kvelden (The Chord Buddies), men der hadde vokalisten pådratt seg lungebetennelse og måtte kansellere tidligere denne uka. Kjedelige greier når sånt skjer. «Jeg har da spilt konsert med lungebetennelse og, jeg», forteller vokalist Ole Magnum da han meddeler nyheten. Tydelig at det skal mer enn det til for å sette ut hardbarka garasjepunkere fra Halden.

Karene på scena er ganske kjente navn i Haldenrocken og de sitter på erfaring med å stå på scena tilbake til det forrige årtusen. Det skinner igjennom at de fremdeles er sultne og stortrives med det de holder på med, for alle fire gir alt de har. Brødrene, Nils Tempo og Ole Magnum, er de som er mest in your face med publikumsfrieriet. Vi kom ikke mange låtene ut i settet før Ole innså at scena rett og slett ikke var stor nok, og valgte heller å stille seg på gulvet slik at han hadde mer boltreplass. Og det trengte han virkelig. Jeg kunne ikke la være å trekke likheter mellom han og Iggy Pop der han spradet rundt på scena, med den samme intensiteten i øynene. Resten av bandet hold seg på scenen, men herjet i hvert sitt hjørne.

Det er et høyt tempo og mye punkenergi her, men det er også masse 50- og 60-tallsvibber i musikken. Rytmeseksjonen, bestående av bassist, Ulf Rasken, og trommis, Olle Hov, er som en fintunet V8. Skikkelig groovy og tight samspill og bidrar med mye musikalsk krydder. Vil spesielt trekke frem Raskens til tider rockabilly-bassganger.

Som tidligere nevnt, så spilte The Boogietraps ganske mange låter fra den nye skiva si denne kvelden. For undertegnede, som ikke hadde noe kjennskap til bandets musikk før denne kvelden, så er det vanskelig å trekke frem så mange låter, men det var likevel noen sanger som la seg litt ekstra på minnet. «You’re No Good» satt virkelig som ei kule med Tempo som riffet over hele gitarhalsen og Olle som banket i vei på trommene som et løpsk lokomotiv. Syns det også var kult at hele bandet bidro med vokal her. Låta «Got You On Their List» var kanskje låta som skilte seg mest ut fra resten av settet. Ei bluesy, mid-tempolåt som fikk tankene til å fly til band som The Animals. Den ble fulgt opp med surferockeren «Destination Nowhere To Go». Ei låt som kunne sklidd rett inn i en hvilken som helst Tarantino-film.

På trommer: Olle Hov!
På gitar: Nils Tempo!
På bass: Ulf Rasken!
På vokal: Ole Magnum Olsen!

Da det var tid for ekstranummet fikk bandet overtalt publikum til å trekke helt frem til scena for de siste to låtene. Først kjørte de “Jealousy” fra “UK vs. US”-EPen, før de avsluttet med M.O.T.O. (Masters of the Obvious)-coveren, “Dance Dance Dance Dance Dance To the Radio”. Var ikke stemningen på Kulturhuset bra fra før, så kokte det under denne sangen. Det var full allsang på refrenget, og på det siste verset i låta fikk Magnum alle publikummerne foran scena til å sette seg ned på gulvet, før alle spratt opp og hoppet rundt som gale når refrenget satte igang igjen.

Dette var absolutt en artig kveld og det er bare å gratulere The Boogietraps med ny skive og en vel gjennomført releasekonsert.

 

Alle foto: Ellen Midtfjeld

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer