The Boogietraps: A Piece of the Action!

Endelig er den her: The Boogietraps albumdebuterer i august 2020 med «A Piece of the Action!»

Et hvert band med respekt for seg sjøl platedebuterer naturligvis på sju tommer vinyl. Det punktet kryssa vi av for allerede i 2017 med utgivelsen av tre-spors-EPen «Deadly Donna». Siden den gang har vi jobba jevnt og trutt med å spille inn nye låter til albumdebuten.

Allerede i 2018 var vi strengt tatt klare for utgivelse av en mini-LP på ti tommer, som vi følte var et naturlig neste skritt. Å få produsert en titommer viste seg imidlertid å være lettere sagt enn gjort, så vi bestemte oss for å hoppe rett til tolv, og gikk tilbake i studio nok en gang.

Årets pandemi sto for den siste forsinkelsen. Ventetida ble korta noe ned med utgivelsen av fire digitale smakebiter fra albumet, men nå har vi endelig LPen i hende. Og for en LP det ble! 12 tommer. 12 låter. 28 minutter. Perfekt!

Det er full fart allerede fra første stund med albumets tittellåt – «A Piece of the Action». For dem som måtte føle at det ikke var action nok, kommer vi fort «Up to Speed» på låt nummer to. Deretter går det slag i slag fram til tempoet – ikke intensiteten – tas et lite hakk ned på førstesidas siste spor, «Top Shelf». Garasjerockeren «When You’re Gone» åpner ballet på side 2 og er også en anelse roligere av seg, men allerede på sidas spor to, «Seventeen», er det igjen fullt trøkk. For at det ikke skal være noen tvil om intensjonene, avsluttes festen for sikkerhets skyld med låta «Raise Hell».

Utgivelsen feires med releasekonsert lørdag 22. august (og utover høsten) og albumet slippes også digitalt dagen i forveien.

LPen er produsert av The Boogietraps med Ole Vanem og utgis i samarbeid med den nystartede Halden-labelen Buss 4 Tog Records – katalognummer B4T-001.

 Om The Boogietraps:

The Boogietraps er en gjeng garasjerockere fra Halden som ønsker å minne folket om hva rock’n’roll egentlig dreier seg om. De spiller kjapp og kontant garasjepunk med nikk til band som The Sonics, The Fuzztones, The Dictators, The Devil Dogs og The Cynics.

The Boogietraps består av fire meget rutinerte karer: Magnum står for vokal og galskap, Nils Tempo spiller gitar for to, og Ulf Rasken og Olle Hov holder et stødig komp på henholdsvis bass og trommer.

Medlemmene har vært å finne i utallige andre bandkonstellasjoner i løpet av åra, men mye av den musikalske ballasten til The Boogietraps kan spores tilbake til det klassiske Halden-bandet The Basement Brats. Blant andre band i The Boogietraps’ slektstre finner vi navn som The Twang-O-Matics (fortsatt ytterst oppegående!), Caroline & The Treats, The Nuggets, Howlin’ Mama, Onkel Tuka, Dammit, Deluxe 66, Dieseldyra og Blaff.

Vi garanterer et overskudd av energi og trøkk når The Boogietraps går på scena.

Plata blir å finne på iTunes, Spotify og Google Play Store, og er allerede å finne på vinyl på SjokkRock.

Her finner du The Boogietraps på Facebook.

 

Kommentarer

kommentarer