Terteskjell, da!

Jeg har skrevet om Haldens fiskepudding-tradisjon her – som Artie Schock. Neste skritt må være terteskjell – helst et overdådig ett.
Kjøp ikke de skjellene du får i kjedebutikkene. De er hæslige. Jeg går til Motz, men du må rimeligvis gjerne velge et annet bakeri.
Du må lage en god saus, en gjestene dine snakker lenge om. Uten mel, rimeligvis!!
Du tar etpar-tre-fire bokser creme fraiche. Du rører, og lar den råsausen koke pent. Ha så i et stort glass hvitvin. Og fiskekraft.
Du kan godt lage fiskekraften selv, som helst skal kokes på fem forskjellige fisker. Masse jobb og ditto avfall.
Jeg hopper over den jobben. Og bruker fisketerning. Hvor mange? Vær forsiktig. Bruk tungen. Sausen må ikke være salt.
Vips er denne enkle og gode sausen ferdig. Etterpå holder den seg en god stund i kjøleskap, om du har laget en drøy porsjon.
Hva skal du så ha i skjellet?
Mange er vant til å ha erter oppi. Jeg sier nei. Det er masse smak i min utgave av et terteskjell, vel egnet til søndags middag eller når det er noe å feire.
Jeg anbefaler Tistedals fiskepudding, skåret i passe store terninger og varmet i sausen.
Over dette strør du raust med håndpillede reker. Enten piller du rekene selv, eller du kjøper de dyreste glassene i butikken. De rimelige er lite spiselige!
Du kan også lage slike gode terteskjell med kokt laks. Det er kjempegodt.
Vil du variere litt med innholdet, så kan du godt bruke litt kapers som smakstilsetning, men vær forsiktig. Det er godt, men disse bærene stjeler masse oppmerksomhet.
Når jeg serverer terteskjell, legger jeg alltid på toppen to nykokte asparges i kryss. Skal du pynte tallerkenen, så bruk gjerne rød kaviar eller en skive røkelaks, som du lager en rose av.
Ett skjell er nok per person. Det er særdeles god, men mektig mat. Noe du kan servere hele året.
Server en god hvitvin til. Fransk!

Artie Shock

 


 

 

Kommentarer

kommentarer