Tekstiler og tegninger på Kulturhuset

Lørdag 14 januar åpner en ny utstilling på Kulturhuset i Halden, i 1 etg.  – samme plan som kafeen. Utstillingen består av store monumentale, fargesterke tekstiler samt tegninger i forskjellig format og form.

Kunstnere: Kiki Prytz Wilhelmsen og Elise Jarem

I løpet av våren 2022 flyttet Kiki Prytz Wilhelmsen fra Trondheim til Halden. Hun er en dyktig kunsthåndverker som nå får presentere seg i den nye hjembyen. Elise Jarem jobber først og fremst med tegning som uttrykk, og har bodd i  Halden i  mange år. En del av tegningene som blir vist ble til i kjelleren på kulturhuset vinteren 2022.

Kiki Prytz Wilhelmsen og Elise Jarem. Foto: privat.

Kiki Prytz Wilhelmsen jobber med store, fargerike tekstiler. Arbeidene er brodert, men også i kombinasjon med stofftrykk. Hun er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design 1980. Siden har  Kiki drevet sitt eget verksted. Hun har hatt mange utstillinger – bl.a separatutstilling på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum,Trøndelag senter for samtidskunst og Østfold Kunstsenter Fredrikstad. I tillegg flere utsmykningsoppdrag, bl.a. på universitetet i Bergen, div sykehjem og skoler i Bergen, Trondheim, Tromsø og Agder. Hun har en rekke offentlige innkjøp, samt flere stipend – bl.a. Statens 3-årige arbeidsstipend og statens garantiinntekt for kunstnere fra 2010. I tillegg til dette en rekke kollektivutstillinger i inn – og utland.

Elise Jarem uttrykker seg i første rekke med tegning, gjerne i kombinasjon med trykketeknikker – som monotypi. Arbeidene er ofte fabulerende og fortellende, inspirert av gamle sagn og eventyr. På denne utstillingen viser hun i tillegg til innrammede tegninger og trykk et stort veggarbeid, en collage. En del av disse arbeidene ble vist på en separatutstilling Elise hadde på Galleri Ørje Brug ved Haldenvassdragets kanalmuseum våren 2022. Elise er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi 1992, Har deltatt på Høstutstillingen, hatt flere separatutstillinger samt deltatt på juryerte kollektivutstillinger i inn- og utland, bla.a. den internasjonal tegnebiennalen i Pristina, Kosovo 2020. Hun har også hatt illustrasjonsoppdrag i Norge og Sverige.

Mer informasjon finnes på hennes hjemmeside: www.jarem.no

Velkommen til åpning på Kulturhuset lørdag 14 januar kl 13.00. Utstillingen er åpen til og med 29 januar i Kulturhuset åpningstid.

Gitarduoen Britt-Louise Ekman Granseth og John-Erik Hauge spiller på åpningen.

Kommentarer

kommentarer