TechFest LAN på Remmen

Den siste helgen i juni blir det dataparty og utforsking av teknologi på Remmen!

Fra fredag 28. til søndag 30. juni blir det lan-party i Remmenhallen! TechFest 2019 er et samarbeid mellom Høgskolen, Halden kommune, Nordic Media Lab, IFE, Halden vgs og Geeks eSport. Jeg treffer representanter fra tre av arrangørene på Remmen noen uker før datapartyet går av stabelen.

Kommunens Victor Borge Svendsen, Høgskolens Michael Andersen Lundsveen og Nordic Media Labs Marius Andre Elgsaas i Remmenhallen der det braker løs med lan om halvannen uke.

Det var Jens Petter Berget som ønska seg et lan på Remmen. Han tok kontakt med Høgskolen og satt hjulene i gang. Hva er lan, spør du kanskje nå? Vel, lan er rett og slett et dataparty, der ungdom samles i et stort lokale med datamaskinene sine og spiller spill sammen. Forkortelsen lan står for Local Area Network.

-Målet er å samle dem som driver med tekniske ting i Halden, forteller Michael Andersen Lundsveen ved Høgskolen i Østfold. Lanet er det første steget vårt mot å arrangere en teknisk konferanse, der lanet vil spille en rolle. Vi er ikke kommet helt dit ennå. I år starter vi med lan, så utvikler vi det videre etter det.

Hvem som helst kan komme på datapartyet i Remmenhallen denne helgen. Målet er å skape interesse og oppmerksomhet rundt gaming og teknologi.

-Kommunen ønsker å utvikle det her til å bli en arena der folk kan komme sammen rundt en felles teknologisk interesse, forteller Michael, og å legge til rette for skaping og eksperimentering med teknologi og på den måten skape enda større interesse. Vi på høgskolen stiller oss selvfølgelig bak sånne mål, vi tenker at dette vil medføre økt rekruttering til våre fag her men også at flere velger å ta høyere utdanning. Vi vil bygge opp byen sammen.

-Vi vil at folk skal se hvor morsomt og spennende teknologi kan være, legger kommunens mann Victor Borge Svendsen til. Tanken er også å inspirere til å se hvilke muligheter som faktisk finnes innen teknologi og spill.

Fredag blir det spilling. På lørdag åpnes dørene på høgskolen for foreldre og familie, da kan de gå på foredrag og teste ut teknologi. Det blir VR-og AR-stands, og det skal bygges og flys droner på IT-avdelingen. Kommunen skal besørge salgsboder med skikkelig mat til LAN-gjengen. I tillegg blir det foredrag om nettvett, teknologi og gaming.

-Det er lagt opp til at foreldre og familie skal kunne være her på lørdag, forteller Victor. Mange foreldre aner ikke hva slags spill barna deres spiller. Det er mange assosiasjoner med gaming, og mange av dem er negative. Vi ønsker å fortelle litt om gaming, ufarliggjøre det og vise foreldre og familie de positive sidene ved gaming. Gaming-miljøet er et veldig godt miljø etter mine egne erfaringer.

Ungdom er hovedpublikummet på dataparty, men komiteen retter seg også mot barneskolebarn. Flere studenter ved høgskolen har også satt av denne helgen til gaming. Denne gangen er lanet utviklet av voksne. I fremtiden har de voksne tenkt til å gi rorpinnen over til yngre krefter.

-Tanken er at vi i de bedriftene som står bak skal trekke oss litt tilbake etter hvert, forteller Michael, og la elever fra Halden vgs og ungdomsskoler utforme lanet videre i årene som kommer. Vi skal kun stå bak med ressursene og støtten som trengs.

-Lanet vi arrangerer nå blir en test, sier Marius, etterpå vil vi se på hvordan vi kan gjøre det enda bedre neste gang.

-Vi håper både barn, unge og foreldre tar turen til Remmenhallen denne helgen, sier Michael, og blir det her en suksess så blir det bare større og bedre neste gang. Planen er å arrangere lan flere ganger i året her i Remmenhallen.

Vil du være med på LAN den siste helgen i juni? Det koster 150 kroner. Flere detaljer om TechFest lan 2019 finner du i Facebook-arrangementet.

Påmelding HER.

 

Kommentarer

kommentarer