Team Rynkeby samlet inn 12.7 millioner til barnekreftsaken

Fredag kveld kunne Team Rynkeby Norge overrekke en sjekk på hele 12.7 millioner til Barnekreftforeningen i Norge! Det er ny Norgesrekord for Team Rynkeby det.

I fire år har Østfold stilt med et eget Rynkeby-team i det nordiske veldedighetssykkelaget som årlig sykler Oslo-Paris for å samle inn penger til forskning på barnekreft. Fredag var Østfold-laget med på å overrekke en sjekk på svimlende 12.7 millioner fra Team Rynkeby Norge til Barnekreftforeningen. Leder for service-teamet i Østfold Anette Woldheim Hansen og hennes familie var til stede i salen på Gardemoen.

Hvordan føltes det å være med på å overrekke en sjekk på 12.7 millioner til barnekreftsaken?

-Det er helt ubeskrivelig, forteller Anette. Resultatet er helt overveldende.

Bilde fra overrekkelsen av sjekken fredag. Foto: Team Rynkeby.

For Anette betyr Team Rynkeby noe helt spesielt. Eldstemann Eirik ble nemlig rammet av kreft da han var bare seks år gammel.

-Det at så mange som ikke selv har vært berørt av dette går sammen og samler så mye penger betyr utrolig mye. Det er så man får klump i halsen. Det kan egentlig ikke beskrives med ord hvor mye det betyr.

For Anette og familien har Team Rynkeby blitt en familie nummer to. I fire år har familien vært involvert i sykkelløpet som årlig går til Paris. Anette har jobbet i service-teamet i fire år, de to siste årene som leder. Det er litt av et prosjekt å organisere turen til Paris. Anette har ansvar for at syklistene får mat og drikke, og for å sjekke dem ut og inn av hoteller. Hun har også ansvaret for følgebilene, og er medansvarlig for miljøskapning i laget. Men selve løpet er faktisk bare toppen av isfjellet, det arbeides hele året rundt i Team Rynkeby.

Team Rynkeby i Paris! Foto: Team Rynkeby Østfold.

-Turen til Paris er desserten, forteller Anette. Team Rynkeby er et helårsprosjekt. Det trenes jo hele året gjennom, og vi i service-teamet er med på treningene. Nå hadde vi akkurat en helg med en treningstur. Sønnen min skulle nok gjerne ha vært på den viktige Kvikk-kampen i helgen, men han prioriterte å være med i følgebilen på trening med Team Rynkeby. Han sa til meg: Team Rynkeby er min selv-valgte familie. Det sier jo ganske mye.

En del av jobben til Anette er å skaffe sponsorer. Det jobber hun med året rundt.

-I tillegg samler vi inn penger på loddsalg, og vi får inn mye på skoleløpene. Det er om å gjøre å synes! Vi hadde et veldig fint arrangement her i Halden med skoleløpet på Halden Stadion.

To av millionene i den imponerende sluttsummen kommer fra Team Rynkebys Skoleløp, der barn løper for barn. I år var det over 12 000 deltagere i barneløpene i Norge!

Team Rynkeby i Halden 2016. Foto: Team Rynkeby.

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da et sykkellag fra juiceprodusenten Rynkeby Foods syklet til Paris for å se avslutningen på Tour de France. Siden sykkellaget, med primus motor Knud Vilstrup i front, hadde skaffet flere sponsorer til sykkelturen, gikk prosjektet i pluss. Overskuddet på 42 000 NOK ble donert til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense. I 2014 syklet det første norske laget under Team Rynkebys flagg, og i 2015 syklet det første Østfold-laget til Paris. I år stilte Norge med 9 Rynkebylag med totalt 250 syklister som årlig sykler til Paris for å samle inn penger til alvorlige barnesykdommer.

-Det har vært stort for oss å følge dette fra starten i Norge, sier Anette. Lars Espen Hansen som startet det første norske laget hadde jo en datter i klassen til Eirik, så de har jo også vært med og fulgte ham gjennom behandling og alt. Så startet Espen Team Rynkeby, og det er helt utrolig hvor fort det ble mye penger av det. Det første året var det noen hundre tusen, og så ble det fort millioner av det.

Anette synes det er fantastisk at Barnekreftforeningen får 12.7 millioner fra Team Rynkeby i år.

-Rundt to hundre barn rammes av kreft hvert år, forteller Anette. Kreft er den sykdommen som tar flest barneliv, og en av fem dør. Team Rynkeby ønsker å fylle den femte stolen. Jeg vet at noe av midlene vil gå til arbeidet med seneffekter for barn etter kreft, og det er jeg veldig glad for. Dette vet vi ganske mye om. Sønnen vår har slitt med seneffekter i årene etter sykdommen, og dette har ikke vært et prioritert område. De pengene som vil gå til akkurat dette har utrolig mye å si.

Les mer om Team Rynkeby på deres nettsider.

 

Kommentarer

kommentarer