Taube på Fredriksten

Det blir ikke sommer i Halden uten Dag, Frank og Evert. I hele juni skal sommeren synges inn på Taubsk vis av Dag Brandth og Frank Skovrand i Fredrikstenske omgivelser hos Den Gamle Kommandant.

Det nærmer seg nå. Fredag første juni blir premieren for årets Taube på Fredriksten, og forestillingen spilles onsdag, fredag og lørdag hele juni måned. Frank Skovrand og Dag Brandth er atter igjen klare for å synge seg inn i sommeren med sin favorittvisesanger Taube.

-Nå er vi tilbake, etter et års pause, sier Dag, og det føles veldig riktig. Det er på tide med sommer-Taube nå! Tradisjonen har jo blitt at vi har gjort det i nedre magasin, men med tanke på vårt kjære publikum så legger vi det nå inn hos kommandanten sjøl. I spisesal Nord. Der er det lettere å komme frem.

I spisesal Nord er det ikke plass til så mange, derfor dobler Frank og Dag antall forestillinger i år.

-Dermed blir det en meget intim Taube vi får i år, sier Dag, det blir Taube på nært hold!

Tar du turen opp til Kommandanten for å høre Taube og få sommerstemning skal du selvfølgelig også få servering, om du ønsker det.

-Vi skal serverer en utrolig deilig fiskesuppe, forteller Dag, og så kan du få annen digg sommermat naturligvis.

Det lønner seg selvfølgelig å bestille både bord og billetter og mat på forhånd.

-Vi gleder oss til å komme i gang igjen, sier Frank, det blir jo ikke sommer uten Taube. Det så dere jo selv, tenk på det sommerværet vi fikk i fjor.

Frank føler et visst ansvar for sommerværet i fjor, som led under det faktum at vi ikke fikk Taube i juni. Foto: Vibeke Havenstrøm.

Som vanlig vil repertoaret bestå av en elegant miks av Taubes viseskatter og anekdoter fra visemesterens liv. Dag og Frank passer på å variere sangene på repertoaret fra år til år, men noen av Taubes viser er ganske så nødvendige å inkludere hvert år:

-Vi må nok starte med Innbjudan til Bohuslän, sier Frank, det har blitt tradisjon. Og så avslutter vi alltid med Så länge skutan kan gå. selvfølgelig. Men i mellom der kan det komme hva som helst, det varierer vi fra år til år.

-Men du må jo alltid fortelle den historien om at du synes Dansen på Sunnanö foregår på gamle Kosterbaden, sier Dag, den historien er alltid den samme vel?

-Vi får se, sier Frank, vi får se.

Det får vi. Og det gleder vi oss jammen til.

Taube på Fredriksten altså, billetter kan du bestille på email:  billetter@taubeihalden.no. Eller på telefon: 936 68 030.

Billettene koster 295,-.

 

 

Kommentarer

kommentarer