Taube med nye grep

Det er en blid og fornøyd trio jeg møter en regntung ettermiddag i februar. Sanne Kvitnes, Dag Brandth og Frank Skovrand forteller at de er godt i gang med forberedelsene til sommerens forestillinger med ”Taube på Fredriksten”.

For 6.året på rad skal Frank Skovrand og Dag Brandth spille Taube-sanger på sommeren. De tre første årene var det ”Taube i Vika”, men for tre år siden flyttet de til Nedre Magasin i festningen.
– Det hele startet med at Frank og jeg var med på sommerforestillingene på Brottet på Hvaler. Så fant vi ut at vi ville gjøre noe sammen og siden begge hadde jobbet med Taube sine låter før ble det et veldig naturlig valg, forteller Brandth.
De siste årene har de gjort mange av de samme sangene, og derfor var det også nå på tide med en fornyelse. Inn på scenen sammen med de to erfarne Taube-tolkerne kommer Sanne Kvitnes.
– Jeg har selvfølgelig hørt de mest kjente Taube-visene, så dette gleder jeg meg veldig til å ta fatt på. Det er nok et stykke utenfor min vanlige bane, men det er viktig at man oppdaterer seg innimellom. Jeg tror det skal bli en ny og god erfaring, sier hun.

Skovrand forteller at de hele tiden har forsøkt å bruke bredden i Taubes repertoar, men at det alltid har vært noen viser som de ikke har kunne bruke av naturlige årsaker.
– Endelig kan vi få brukt det kvinnelige elementet i Taube-universet også. Vi ser veldig frem til å få boltre oss musikalsk sammen med Sanne.

De er opptatt av å ta vare på visearven og bringe Taube med seg videre i historien.
– Kanskje flere fra den yngre garde også vil oppdage Taube nå som Sanne blir med oss. Vi gleder oss til å formidle stemningen og nerven i låtene.  Du skal føle sjøsprøyt og måkeskrik, det er mye dramatikk, forklarer Brandth.

Alle de foregående årene har forestillingen blitt tatt godt imot av haldenserne, og det har også vært svenske tilreisende publikummere.
– Taube er veldig Halden-vennlig, særlig på sommeren. Det er naturligvis hyggelig at vi har fått så mange gode tilbakemeldinger på showet de siste årene, særlig fra svenskene. Det lover godt for årets forestilling også, avslutter Skovrand optimistisk.

Forestillingen spilles i Nedre Magasin på Fredriksten festning 8., 10., 11., 15., 17. og 18.juni.
Billetter selges hos Køhn Libris fra 1.mars.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer