Tar du utfordringen fra Idd Sportsklubb?

Er du klar for en skikkelig utfordring bør du sikte deg inn mot ”Iddegranitten”, som består av to løp og et ritt.
Idd Sportsklubb håper mange blir med på trippelen med Monolittløpet, Stenhoggerrittet og Ørsjødilten.

Sportsklubben har lang tradisjon i å arrangere ritt, og de siste årene har dette utviklet seg videre med enda flere ritt.
30.april går Monolittløpet av stabelen som årets første arrangement.
– Monolittløpet starter ved velodromen på Ystehede, fortsetter ned mot Torpebukta før stigningen mot Hov starter. Det ni kilometer lange løpet går gjennom kupert terreng, står det på klubbens hjemmeside. Målgang for Monolittløpet er på Indre Havn i Halden sentrum.

11.juni er det klart for Stenhoggerrittet. Sykkelrittet har start og målgang ved Idd Sportsklubbs lokaler på Aspedammen.
– Fra start går traseen på grusvei langs Ørveien, før den fortsetter på sti langs Ørsjøen. Etter å ha rundet Ørsjøen ved Prestebakke går løypa innover i skogen før den fortsetter ned mot Iddefjorden. Derfra går den på stenhoggerstier langs Iddefjorden før man begynner på stigningspartiet. Gjennom gamle stenbruddssteder går traseen opp fra fjorden og gjennom skogen til man er fremme på Aspedammen igjen, står det i løypebeskrivelsen.

Ørsjødilten er et av Haldens mest tradisjonsrike terrengløp. I år arrangeres det 25.september, for 37.gang.
Løpet er på 21 kilometer med start og mål på Prestebakke.

Iddegranitten oppnår du hvis du gjennomfører alle tre løpene.
Idd Sportsklubb har også et eget merke for de som er ekstra konkurranseinnstilte. Det heter Iddebautaen, og har i tillegg tidskrav.

Vil du lese mer om løpene og kravene kan du besøke Idd Sportsklubb sine sider.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer